Chelsean pitkäaikainen luottopuolustaja César Azpilicueta haluaa siirtyä kesällä Barcelonaan, kertoo espanjalaislehti Sport.

Azpilicuetan, 32, sopimuksen oli määrä päättyä kuluvan kauden jälkeen, mutta hiljattain selvisi, että hänen sopimuksessaan on aktivoitunut pelimäärään sidonnainen optio, jonka myötä sopimus kattaa myös kauden 2022-23.

Jo kymmenen vuoden ajan Chelseaa edustaneen Azpilicuetan on jo aiemmin kerrottu neuvotelleen ilmaissiirrosta Barcelonan kanssa. Espanjalaispuolustajan sopimuksessa aktivoituneen option myötä Barcelonan tulisi kuitenkin maksaa hänestä kesällä siirtokorvaus, mikäli Chelsea ei päästä häntä lähtemään ilmaiseksi.

Sportin mukaan Azpilicueta on kuitenkin vakuuttunut siitä, että hän saa lähteä Chelseasta ilmaiseksi. Espanjalainen on pelannut Chelseassa jo niin pitkään ja toiminut nyt kapteenina, ettei hän usko seurajohdon estävän hänen siirtymistä Barcelonaan.

Espanjalaislehti väittää myös, että Azpi on jo tehnyt suullisen sopimuksen Barcelonan kanssa. Sopimuspapereita on tarkoitus rustailla heti sen jälkeen, kun puolustaja on saanut sopimusasiansa setvittyä Chelsean kanssa.