Marc Guehi uskoo Chelsean jättämisen auttaneen häntä kehittymään urallaan. 21-vuotias toppari siirtyi kesällä Bluesista suuremman peliajan perässä Crystal Palaceen.

Guehi on saanut runsaasti vastuuta Palacen uuden managerin Patrick Vieiran alaisuudessa. Nuori puolustaja on avannut 30. 31:sta pelaamastaan valioliigaottelusta.

Guehi on myös samalla murtanut tiensä Englannin miesten A-maajoukkueeseen.

– Mielestäni päätös lähteä Chelseasta ja liittyä Palaceen tuli oikeaan aikaan, jotta saisin lisää peliaikaa. Pystyn nyt toivottavasti näyttämään mihin pystyn, Guehi selitti lehdistölle.

– Tänne saapuminen ei tarkoittanut, että minulle luvattaisiin peliaikaa. Minun täytyi edelleen todistaa taitoni, tehdä kovasti töitä ja harjoitella kovaa. Uskoin kuitenkin seuran olevan valmis antamaan minulle alustan kehittyä.

Guehi uskoo Vieiran kehittäneen hänen peliään erityisesti tietyillä osa-alueilla.

– Patrick on saanut minut ajattelemaan peliä eri tavalla. Sekä taktisesti että pallollisesti ja olen erityisesti kehittynyt päätösten teossa.

– Tällä tasolla on hyvin vaikea nousta Mestaruussarjasta, joten jokainen tekemäsi päätös on tärkeä ja voi johtaa ottelun käännekohtaan. Hän on todella auttanut minua siinä.

Chelsea ja Crystal Palace kohtaavat toisensa sunnuntaina Wembleyllä FA Cupin välierissä.