Chelsean puolustaja ja kapteeni César Azpilicueta uskoo, että joukkueen hurja ottelumäärä auttaa selittämään, miksi lontoolaiset eivät taistele tällä kaudella Valioliigan mestaruudesta.

Azpilicueta, 32, ja kumppanit ovat Valioliigassa kolmantena, mutta he ovat yli kymmenen pistettä perässä sarjakärki Manchester Cityä sekä Liverpoolia.

Chelsea on pelannut tällä kaudella enemmän pelejä kuin yksikään kilpailijansa, koska se otti osaa seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnaukseen ja selvisi kahden kansallisen cup-kilpailun finaaliin, joista toinen on vielä pelaamatta.

Azpilicuetan mukaan ottelumäärä yhdistettynä loukkaantumissumaan ja koronavirustapauksiin on johtanut siihen, ettei Chelsea ole pysynyt Valioliigassa Cityn ja Liverpoolin kyydissä.

– Totuus on se, että viime kaudella saavutimme heitä Valioliigassa, mutta emme tarpeeksi taistellaksemme mestaruudesta, kommentoi espanjalaispuolustaja Goalin mukaan.

– Meidän on osoitettava jatkuvuutta, jos haluamme kilpailla Man Cityä ja Liverpoolia vastaan, koska he ovat osoittaneet suurta jatkuvuutta voittamalla peräkkäisiä pelejä ja pitämällä tasonsa korkealla.

– Sitä mekin haemme. Yritämme kaventaa eroa entisestään ja kehittää joukkuettamme. Meillä on mahtava ryhmä.

– Meidän oli selvittävä loukkaantumisista ja koronatilanteesta. Yhtäkään peliämme ei ikinä siirretty. Olemme pelanneet enemmän otteluita kuin kukaan muu Euroopassa. Kaikki on seurausta menestyksestämme.

– Olemme olleet liigacupin finaalissa, FA Cupin finaalissa, Mestarien liigan puolivälierissä, seurajoukkueiden MM-turnauksessa ja Super Cupissa. Se on seurausta siitä, että yritämme aina voittaa kaiken. Me tavoittelemme jokaisen kilpailun voittoa loppuun saakka ja aiomme jatkaa sitä.