Stamford Bridgen keskiviikkoillan valioliigakohtaamisen lähtökohdat olivat molempien joukkueiden osalta selkeät. Chelsea varmisteli kolmossijaa, Arsenal lähti peliin selkä seinää vasten, ajatellen sen mahdollisuuksia selvitä europeleihin oikeuttaville sijoille.

Arsenal onnistui kaivamaan isot pisteet; loppulukemat 2-4.

Vieraat lähtivät peliin kolme tappiota takanaan – tilastot kertovat maalintekoterävyyden pahasta puutteesta.

Arsenal have amassed 55 shots in their last three Premier League games, averaging around 18 attempts per fixture.

◉ 12 shots vs Crystal Palace
◉ 20 shots vs Brighton
◉ 23 shots vs Southampton

They've only scored one goal. 😳

Isännät lähtivät otteluun kahdella kärjellä; avausvuoron saivat sekä Romelu Lukaku että Timo Werner. Siniset myös vastasivat maalintekotilanteista, avauskympillä niitä syntyi ennen muuta kulmapotkuista. Lukaku pääsi ensi kertaa ampumaan tasan 10 minuutin kohdalla, Aaron Ramsdale ehti kaventaa kulmaa niin että veto painui ohi vasemman takakulman.

Kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti avausmaalista vastasi Arsenal. Andreas Christensen epäonnistui alimpana kenttäpelaajana kosketuksessaan todella pahasti, ja takaa ahdistellut Eddie Nketiah ehti palloon. Sijoitus vasemmalle ohi Edouard Mendyn, 0-1.

17. minuutilla tilanne muuttui muotoon 1-1. Arsenal hätäili oman puolustusalueensa rajoilla jo ties miten monennen kerran ottelussa, lahjoittaen pallon sinisillä. Timo Wernerin veto otti puolustajasta kimmokkeen, jonka myötä Ramsdalen torjuntatehtävä oli toivoton.

27. minuutilla vieraat menivät taas johtoon, taas erikoislaatuisella tavalla. Chelsea sai valtavan kaaoksen aikaan Arsenalin boksissa, ja kotijohto roikkui todellakin ilmassa. Kaiken keskeltä Granit Xhaka nousi pelastamaan Gunnersin takalinjat, kuljettaen pallon väljemmille vesille. Tästä käynnistyi hyökkäys, jonka päätteeksi pallo kulki Bukayo Sakan ja Martin Ødegaardin kautta Emile Smith Rowelle. Ohjaus nurmea pitkin oikeaan kulmaan, 1-2.

Viittä minuuttia myöhemmin nähtiin jo ottelun neljäs maali. Chelsean vasemmalta antaman rajaheiton jälkeen pallo päätyi isäntien kovien iskujen jälkeen Mason Mountille, jonka keskitykseen maalille väliin ehti César Azpilicueta. Napautus läheltä, 2-2.

Chelsean massiivinen painostus ei tuottanut tulosta

Puolustus oli molemmissa päädyissä ollut ajoin helisemässä ensimmäisellä ottelupuolikkaalla. Thomas Tuchel haki vakautta lähettämällä avausosumassa epäonnistuneen Christensenin tilalle Thiago Silvan.

Seuraava epäonnistunut puolustaja oli Azpilicueta. Epäonnistuneeseen syöttöön alhaalla ehti jälleen Nketiah, joka pääsi lopulta hämmentävällä tavalla kahden puolustajan estelyistä huolimatta napauttamaan illan toisensa, ja lukemiksi 2-3.

Tappiotilanteessa Lukaku sai jälleen jättää kentän, tunnin kohdalla sisään Kai Havertz.

Lapsuuden seuransa kohtaamisesta selkeästi inspiroitunut, sekä kauden ensimmäisen että toisen maalinsa Valioliigassa tehnyt Nketiah jätti kentän 70. minuutilla. Tilalle Mikel Arteta lähetti toisen juoksukoneen, Gabriel Martinellin. Pelin iso kuva oli kuitenkin kääntynyt siihen, mitä se oli alussa – Chelsea rakenteli, Arsenal keskittyi purkamaan. Seuraavassa vaihdossa poistui myös toinen vieraiden maalintekijä, Smith Rowe – tilalle puolustaja Cédric Soares.

Soares pääsi viimeisen kympin alettua karkuun vasemmalta mutta siirto keskelle boksia ei löytänyt kohdettaan. Viimeisenä palloon pääsi Tavares, jonka veto painui selkeästi vasemmalta ohi.

90. peliminuutilla useita rikkeitä läpi sormiensa katsonut Jon Moss osoitti pilkkua Azpilicuetan rikottua Sakaa. Siniset pillastuivat tilanteesta kapteeninsa johdolla pahemman kerran, mutta ulosajoilta vältyttiin.

Saka asettui pallon taakse itse, kun kello näytti jo 92. peliminuuttia. Ottelu ratkesi kovalla vedolla oikealle. Arsenalin maalinteko-ongelmat tuntuivat melko kaukaisilta; neljästä laukauksesta kohti maalia neljä täysosumaa. Kolme pistettä nostivat Arsenalin tasapisteisiin neljäntenä olevan Tottenhamin kanssa.