Liverpool voitti sunnuntaina kotikentällään Evertonin 2-0-lukemin.

Kauden toinen Merseysiden derby oli ensimmäisen tavoin Liverpoolin näytöstä. Everton taisteli Anfieldilla sinnikkäästi sarjapisteistä, mutta täyttä 90-minuuttista sen puolustusmuuri ei kestänyt. Liverpool meni menojaan ottelun viimeisellä kolmanneksella.

Reilun tunnin pelin jälkeen Andy Robertson siirsi isännät 1-0-johtoon, ja lopullisen niitin iski vaihtopelaaja Divock Origi, joka osui maalipuiden väliin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Jürgen Klopp oli pettynyt siihen, miten hänen joukkueensa esiintyi ottelun avausjaksolla.

– Luojan kiitos pelissä on kaksi puoliaikaa. Emme pelanneet erityisen hyvin ensimmäisellä puoliajalla. He [Everton] tekivät siitä meille epämukavan, emmekä päässeet murtautumaan heidän linjojen taakse. Meillä ei ollut tarpeeksi liikettä, Klopp sanoi pelin jälkeen BBC:lle.

– Emme olleet tarpeeksi nopeita. Syötimme palloa alueelle, jossa oli yhdeksän [vastustajan] pelaajaa. Toisella puoliskolla olimme paljon suoraviivaisempia ja aiheutimme heille paljon enemmän ongelmia. Molemmat maalimme olivat upeita.

Klopp tiesi, miten Everton tulee Anfieldilla pelaamaan.

– Odotimme sitä [Evertonin taktiikkaa], mutta emme reagoineet siihen riittävän hyvin. Se on vaikeaa. Jokainen Jordan Pickfordin hallussa oleva pallo kestää viisi minuuttia, joten emme päässeet rytmiin.

– Mutta onneksi pysyimme todella viileinä ja rauhallisina. Vaihdot auttoivat meitä. Toimme kentälle tuoreita pelaajia ja teimme pieniä muutoksia, jotka vaikeuttivat vastustajan peliä. Voitimme 2-0 ja se on ehdottoman hyvä tulos.

LUE MYÖS: Everton onnistui pelisuunnitelmassaan – Frank Lampard kertoi, mikä ratkaisi Merseysiden derbyn: ”Silloin pelistä olisi tullut täysin erilainen”

Ottelun huippuhetket näet alla olevalta V Sportin videolta.