Sunnuntaina pelattavasta Merseysiden derbystä ei panoksia puutu. Liverpool taistelee tiukasti Manchester Cityn kanssa mestaruudesta ja Everton puolestaan yrittää säilyttää sarjapaikkansa. Joukkueet lähtevätkin kamppailuun hyvin erilaisista lähtökohdista.

Viime kaudella Everton onnistui voittamaan Liverpoolin Anfieldilla pelatussa kamppailussa lukemin 2-0. Tuota ennen se ei ollut voittanut paikallisvastustajaansa yli kymmeneen vuoteen (23 ottelua).

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp odottaa ottelusta fyysistä ja intensiivistä, niin kuin aiemmistakin derbyistä.

– Näistä derbyistä ei puutu ikinä intensiteettiä eikä fyysisyyttä. Rakastan niitä molempia, mutta sääntöjen puitteissa. Haluan nähdä todella intensiivisen, fyysisen ja aggressiivisen ottelun, mutta en mitään sen enempää. Meillä on otteluita myös derbyn jälkeen, Klopp totesi lehdistötilaisuudessa perjantaina.

– Tämä on tärkeä ottelu molemmille, mutta en edes muista, milloin joku ottelu ei olisi ollut meille tärkeä. Emme voi kuitenkaan ajatella muita pelejä nyt. Vaan vain Everton -ottelua. Se on historiallisesti merkittävä ottelu ja myös tilanteemme [viitaten mestaruustaisteluun] takia tärkeä. Joten emme voi ajatella nyt muuta, Klopp jatkoi.

Evertonin manageri Frank Lampard odottaa joukkueeltaan kovaa taistelutahtoa haasteen ollessa massiivinen.

– Tämä on todella iso ottelu ja on suuri kunnia päästä valmentamaan tätä joukkuetta tällaiseen otteluun. Olen katsonut näitä otteluita moneen otteeseen ja tunnelma sekä historia ottelun ympärillä ovat uskomattomia, Lampard totesi lehdistötilaisuudessa perjantaina.

– Realiteetti on se, että kohtaamme yhden maailman parhaista joukkueista. Odotan meiltä intohimoa, taistelua ja taistelutahtoa. Pelisuunnitelma ei tule toimimaan ilman niitä. Tärkeintä on puolustaa hyvin. Liverpoolia vastaan ei ole ikinä turvassa. Ja kun me saamme pallon, meidän pitää tuottaa heille ongelmia. Meidän pitää pystyä pitämään palloa, emmekä voi antaa sitä vain Liverpoolille, Lampard jatkoi.

Merseysiden derby polkaistaan käyntiin klo: 18.30 ja sitä voit seurata suorana lähetyksenä V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä Viaplaysta.