Jack Grealishista tuli viime kesänä Valioliigan historian kallein pelaaja, kun Manchester City hankki hänet Aston Villasta hulppealla 117,5 miljoonan euron siirtosummalla.

Jo pelkästään jättimäinen siirtosumma nosti odotukset Grealishia, 26, kohtaan korkealle. Entistä korkeammalle ne nosti Grealishin viimeinen Villa-kausi, jonka aikana hän teki 26 valioliigaotteluun tehot 6+10.

Englannin A-maajoukkuepelaajan debyyttikausi Cityssä on kuitenkin ollut jättimäinen pettymys. Pääasiassa vasempana laitahyökkääjänä pelannut Grealish on pelannut kauden aikana yhteensä 35 ottelua, joissa hän on tehnyt ainoastaan viisi maalia ja syöttänyt kolme.

Entinen englantilaispelaaja, nykyisin jalkapalloasiantuntijana toimiva Paul Merson ei ole lainkaan yllättynyt Grealishin floppikaudesta. Mersonin mukaan Grealish ei sovi lainkaan Cityyn.

– Minulla oli tunne, että tässä kävisi näin – en ymmärtänyt hänen siirtymistä Man Cityyn, Merson sanoo Sky Sportsin kolumnissaan.

– Hän on huippupelaaja, olen Jackin suuri fani. En kuitenkaan koskaan nähnyt siirron toimivan.

– Kuusivuotiaasta lähtien häntä on opetettu ottamaan pallo ja harhauttamaan sen kanssa vastustajia. Sitten hän siirtyy joukkueeseen, jossa peli perustuu syöttelemiseen. 20 vuotta hänelle on opetettu yksi pelitapa, ja nyt hänen on lopetettava se ja syötettävä palloa. En ole yllättynyt, että se on ollut hänelle vaikeaa.

– Hän on pelaaja, joka haluaa pallon saadessaan haastaa ja harhauttaa vastustajia. Nyt hänen on muutettava sitä pelityyliä 26-vuotiaana. En usko, että hän tottuu siihen.

– Luulen, että he [City] saattavat myydä hänet, mutta voin olla väärässä. Ehkä ei vielä tänä kesänä, koska Pep haluaa näyttää, että hän pystyy muuttamaan pelaajaa. Mutta kenties seuraavana kesänä, Merson pohtii.