Manchester Cityn ja Real Madridin dramaattinen välierä Mestarien liigassa on täyttänyt jalkapallosivustot niin meillä kuin muualla.

PALAA KESKIVIIKON TAPAHTUMIIN TÄÄLLÄ!

Kalenterin mukaan nyt eletään kuitenkin torstaita, mikä tarkoittaa lisää ratkaisuja kansainvälisillä kentillä – tänään jaetaan loppuottelupaikat niin Eurooppa-liigassa kuin Konferenssiliigassa.

Eurooppa-liigassa West Ham taistelee paikasta auringossa Eintracht Frankfurtin vieraana. Saksalaiset veivät ensimmäisen osaottelun 2-1, joten helppoa loppuotteluun selviäminen ei Ironsille tule olemaan.

West Ham United

@WestHam
For a place in the Europa League final...

COME ON YOU IRONS!! ⚒

#UEL | #SGEWHU

– West Ham ei ole ikinä kokenut ilmapiiriä, jollaisen se kohtaa Waldstadionilla, kirjoittaa toimittaja Julian Franzke Kickerissä.

– Stadionille on mahdotonta olla kovaäänisempi.

Franzke huomauttaa seurojen historiallisista yhteneväisyyksistä.

– West Ham ei ole koskaan voittanut mestaruutta Englannissa. Eintrachtilta Saksan valloitus on onnistunut kerran, vuonna 1959. West Ham on ylpeä vuoden 1966 sankareistaan, kuten Bobby Moore, Sir Geoff Hurst ja Martin Peters. Eintrachtille vastaavia ovat Jürgen Grabowski ja Bernd Holzenbein, vuoden 1974 MM-tähdet.

Konferenssiliigan puolella nähdään kiintoisa managerikohtaaminen, kun yhteistä Chelsea-historiaa omaavat José Mourinho ja Brendan Rodgers ottavat AS Roman ja Leicesterin kanssa yhteen.

– Olin Chelseassa reilut neljä vuotta, hän valmensi edustusjoukkuetta niistä kolmena. Näin hänen valmentavan joukkueistaan aggressiivisia. Hän tekee ryhmistään hyvin vaikeasti voitettavia, Rodgers sanoi.

Leicester City

@LCFC
LET'S GO! 👊

🆚 AS Roma
🏆 #UECL Semi-Final
🏟 Stadio Olimpico
⏰ 8pm BST

AS Roma ja Leicester lähtevät ratkaisupeliin vielä West Hamia ja Frankfurtia tasaisemmista askelmerkeistä; ensimmäinen osaottelu King Powerilla päättyi tasan 1-1.

Kumpikin otteluista käynnistyy kello 22 Suomen aikaa.