West Hamia edustava keskikenttäpelaaja Declan Rice on yksi siirtohuhujen vakituisimmista englantilaisnimistä. 23-vuotiasta on jo vuosia viety milloin kasvattajaseura Chelseaan, milloin Manchester Unitediin. Irons-manageri David Moyes esitti keväällä hirtehisen arvion, jonka mukaan 29 A-maaottelua pelannut tähti olisi tätä nykyä 150 miljoonan punnan arvoinen.

Rice itse on toistuvasti vakuutellut, että keskittyminen on vain ja ainoastaan West Hamissa – ja kieltämättä myös esittänyt hyvin vahvoja pelillisiä otteita. Niiden vastapainoksi, joukkueen kauden käännyttyä loppua kohti vähemmän hohdokkaaksi, on noussut esiin pelaajan varsin kipakka temperamentti.

Vapunpäivänä West Hamin kotitappioon päättyneen Arsenal-ottelun lopussa Rice tulistui junioriaikojensa pelikaveri Eddie Nketiah’lle niin, että joukkuetoverit joutuivat useampaan kertaan erottamaan hänet hyökkääjän kimpusta.

Seuraava tappio oli edessä torstaina Eurooppa-liigassa Frankfurtin vieraana, ja Ricen sulakkeet paloivat taas. Tällä kertaa hän vihjasi ottelun erotuomarille tämän olevan lahjottu.

– Tuomari, olit niin huono koko illan, niin huono, Rice sanoo videolla joka tallentui ottelun jälkeen pelaajatunnelissa. West Ham myöntää olevansa tietoinen videosta.

– Miten voit olla noin huono, oikeasti? Luultavasti sinut on lahjottu, keskikenttäpelaaja jatkaa oikeudenjakaja Jesus Gil Manzanolle.

UEFA:n sääntöjen mukaan pelaajaa saatetaan rangaista erotuomarin solvaamisesta kolmen ottelun pelikiellolla.