Manchester Unitedin topparilegenda Rio Ferdinand on pyytänyt anteeksi joukkueen entiseltä managerilta José Mourinholta, jota hän kritisoi aikanaan kovin sanankääntein.

Nykyisin AS Romaa luotsaava Mourinho valmensi Unitedia vuosina 2016-2018 tuoden seuralle debyyttikaudellaan liigacupin ja Eurooppa-liigan mestaruudet.

Vuonna 2019 Mourinho sanoi beIN Sportsin haastattelussa, että manchesteriläisten vieminen Valioliigan hopealle oli yksi hänen uransa parhaista suorituksista, koska seuran ”kulisseissa” tapahtui asioita, joista ihmiset eivät olleet tietoisia.

Mourinhon kommenteille naureskeltiin aikanaan, ja Ferdinand oli yksi niistä, jotka lyttäsivät sen, miten portugalilaisvalmentaja puhui Manchester Unitedista. Kuluva kausi vaikuttaisi kuitenkin osoittaneen, että Mourinhon kommenteissa ei ollut Unitedin kannalta mitään naureskeltavaa.

[readmore from=Manchester-United]

Manchesteriläiset ovat kirjoitushetkellä Valioliigassa vasta kuudentena, ja Unitedista on tasaisin väliajoin liikkunut huhuja ja väitteitä, joiden mukaan joukkueen ryhmähenki on rakoillut pahasti.

Unitedia on lisäksi kritisoitu kehnosta seurajohtamisesta. Monien asiantuntijoiden mukaan Unitedilla on ylipaisunut joukkue, jossa maksetaan monelle keskivertopelaajalle täysin kohtuutonta palkkaa. Myös väliaikaismanageri Ralf Rangnick on viitannut ajoittain lehdistötilaisuuksissaan Unitedin lukuisiin ongelmiin.

Viime aikoina Manchester United on uudistanut seurajohtoaan ja urheilupuoltaan useilla henkilöstömuutoksilla.

Unitedin siirtoneuvottelujen johtaja Matt Judge irtisanoutui huhtikuun lopussa, ja pääkykyjenetsijä Jim Lawlor sekä kansainvälisen kykyjenetsinnän johtaja Marcel Bout jättivät tehtävänsä aiemmin samassa kuussa. Lisäksi seuran runsaasti kritisoitu varapuheenjohtaja Ed Woodward lähti Unitedista helmikuussa. Rangnickin paikan taas ottaa kauden päätyttyä Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag.

Ferdinand pyysi YouTube-kanavallaan Mourinholta anteeksi sitä, miten hänen kommenttinsa ovat saattaneet vaikuttaa kannattajien suhtautumiseen portugalilaisluotsia kohtaan.

– José Mourinhon kommentti on vanhentunut mielestäni todella, todella hyvin. Minä haluaisin omalta osaltani pyytää anteeksi sitä, miten häntä on ehkä katsottu ja arvioitu.

– Uskon yhä, että hänen ihmisjohtamisessaan ja tavassaan käsitellä tiettyjä tilanteita oli vikoja. Mutta mitä tulee kulissien taakse kurkistamisessa, niin se hänen kommenttinsa Valioliigassa toiseksi tulemisesta on vanhentunut niin hyvin.

– Me näemme, että kulisseissa on tapahtunut huonoja asioita, mutta silloin emme tienneet, kuinka pitkälle se ulottui. José Mourinho selvästi tiesi.

– Hän halusi päästä eroon lukuisista pelaajista ja hän halusi tuoda seuraan tiettyjä pelaajia. Tietyille pelaajille annettiin isoja palkkoja ja sopimuksia, ja hän mietti, että ”Hetkinen, mitä täällä on meneillään?”