Jonkinasteiseksi kulttihahmoksi valioliigamanagerien joukossa noussut Sean Dyche sai lähteä huhtikuussa työstään Burnleyssä, lähes kymmenen vuoden rupeaman jälkeen. Valmentaja ehti nostaa seuran pääsarjaan kahdesti, mutta oli nyt vaarassa matkata sen kanssa takaisin alas.

50-vuotias puhui tilanteestaan ensi kertaa potkujen jälkeen julkisesti, Second Captains podcastissa. Tulevaisuuteen hän suhtautuu avarakatseisesti.

– Voisin hyvinkin valmentaa ulkomailla, maantieteellinen sijainti ei ole minulle ongelma. Olen myös hyvin joustava sen suhteen, minkä uskon olevan mahdollista tai mahdotonta työtä seurojen eteen.

Claretsissa tilanne ajautui umpikujaan monesta syystä.

– Siellä oli meneillään kaikenlaista. Omistajanvaihdos, paljon sopimusasioita, koronaa ja loukkaantumisia. Mutta tehtävä on pelien voittaminen.

Pitkäaikaiselle työnantajalleen Dyche toivoo hyvää, muutamastakin syystä.

– Soisin heidän pysyvän sarjassa tämän kauden jälkeen, ja rakentavan, rakentavan, rakentavan. Sitten voisi kuvitella seuraavaa kymmenvuotiskautta, jonka jälkeen ihmiset muistelisivat että ”Sean Dyche ja se joukkue tekivät kyllä kovaa työtä silloin”. Sellainen olisi todellinen perintö.