Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka oli erittäin pettynyt omiensa esitykseen Tykkimiesten hävittyä maanantaina Newcastlelle vieraissa 0-2 Valioliigassa.

Tulos merkitsi sitä, että Arsenal jäi kahden pisteen verran paikallisvastustajansa Tottenhamin taakse viidennelle sijalle, kun yksi kierros on enää pelaamatta. Näin ollen Mestarien liigan paikka ei ole enää Arsenalin omissa käsissä.

Xhakan, 29, mukaan vaikutti siltä, että jotkut Arsenalin pelaajista eivät olleet valmiita näin tärkeään otteluun.

– En tiedä, miksi emme tee sitä, mitä valmentaja pyytää meiltä, kommentoi Xhaka Sky Sportsille.

– Jos joku ei ole valmis tähän peliin, niin jääköön kotiin. Iälläsi ei ole väliä. Jos sinua hermostuttaa, niin jää penkille tai kotiin.

– Tarvitaan ihmisiä, joilla on munaa tulla tänne pelaamaan. Tämä on yksi tärkeimmistä peleistämme. Olemme hyvin pettyneitä tänne tulleiden kannattajien puolesta.

– Emme noudattaneet ottelusuunnitelmaa, emme kuunnelleet valmentajaa. Tämä oli katastrofaalinen esitys. Emme ansaitse pelata Mestarien liigaa tai edes Eurooppa-liigaa. Tätä on hyvin vaikea käsitellä juuri nyt.

– On vaikea löytää oikeita sanoja. Ensimmäisestä minuutista viimeiseen me emme ansainneet olla kentällä.

– Olemme odottaneet kuusi vuotta [Mestarien liigaa]. Meillä oli kaikki omissa käsissämme. Me näytimme siltä, että olimme Newcastlen sijalla ja he olivat meidän tilallamme.

Arsenal isännöi Valioliigan päätöskierroksella Evertonia ja Tottenham pelaa sarjajumbo Norwichin vieraana.