Valioliigakausi 2021-2022 saadaan pakettiin sunnuntaina, kun kaikki viimeisen kierroksen ottelut potkaistaan käyntiin klo 18.00.

Kuluvalla sarjakaudella ei ole ollut enää minkäänlaisia koronaviruspandemiasta johtuvia yleisörajoituksia, joten seurat ovat saaneet myydä stadioninsa loppuun läpi kauden.

Urheilumarkkinointiin keskittyneen Two Circlesin tilastojen mukaan Valioliigassa saadaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa koskaan 15 miljoonan paikan päällä käyneen katsojan raja rikki. Rajan on määrä rikkoutua viimeisellä kierroksella.

Edellinen ennätys oli kaudelta 2018-19, jolloin valioliigaotteluissa kävi yhteensä noin 14 600 000 katsojaa.

Katsojaennätys rikotaan siitä huolimatta, ettei Chelsea saa myydä enää kotiotteluihinsa lippuja pakotteiden vuoksi. Chelsean katsojakeskiarvo ennen seuralle asetettuja pakotteita oli noin 39 900, mutta viimeisen viiden valioliigakotiottelun katsojakeskiarvo on pudonnut 32 000:een, sillä otteluihin pääsee enää kausikorttilaiset ja ennen pakotteita liput ostaneet kannattajat.

Valioliigaseurat ovat tienanneet tällä kaudella lipunmyynnillä yhteensä noin 969 miljoonaa euroa.

Valioliigakatsomot ovat olleet kuluvalla kaudella kirjaimellisesti täynnä, sillä stadionien kapasiteetin käyttöprosentti on ollut peräti 96,1.

Lähde: Mundo Deportivo