Valioliiga-legendat Rio Ferdinand ja John Terry ottivat torstaina sanallisesti yhteen sosiaalisessa mediassa.

Manchester Unitedissa lukuisia pystejä kahminut Ferdinand, 43, oli BT Sportin ’Between The Lines’ -ohjelmassa keskustelemassa Liverpoolin topparin Virgil van Dijkin kanssa siitä, ketkä ovat heidän mielestään Valioliigan kaikkien aikojen viisi parasta keskuspuolustajaa.

Van Dijk, 30, nosti Ferdinandin ykköseksi ja nimensi hänen jälkeensä Vincent Kompanyn, Jaap Stamin, Terryn ja Sami Hyypiän.

Myös Ferdinand nimesi itsensä Valioliiga-historian parhaaksi toppariksi ja luetteli jälkeensä Nemanja Vidićin, van Dijkin, Jaap Stamin ja Terryn.

Terry, 41, ei ilmeisesti katsonut hyvällä sitä, että hän jäi Ferdinandin listalla vasta viidenneksi. Chelsea-ikoni julkaisi Instagramissa useita grafiikoita, joissa esiteltiin hänen uransa saavutuksia, kuten kuinka monesti hänet on valittu maailman tähdistökentälliseen ja kuinka usein hän on voittanut Valioliigan kapteenina.

– Mielipiteet ovat hienoja, mutta tilastot eivät valehtele, lisäsi Terry julkaisunsa tekstisaatteeksi.

Ferdinand bongasi Terryn julkaisun ja vastasi hänelle Twitterissä.

– Heti kun on alettava tyrkyttämään omia ennätyksiään ja tilastojaan, on todella aika puuttua hauraaseen egoosi.

– Olet onnekas, että edes laitoin sinut TOP 5:een veljeni rasismitapauksen jälkeen, joten ole kiitollinen, että pääsit mukaan.

Sanasota päättyi ainaakin sosiaalisessa mediassa Terryn viimeiseen vastaukseen.

– Hauras ego on itsensä laittamista ykköseksi. Kiitos, että laitoit minut TOP 5:een.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

John Terry

@JohnTerry26

Rio Ferdinand

@rioferdy5
@JohnTerry26 The moment one has to start pushing their own records and stats it’s really time to start addressing the fragile ego.
Your lucky I even put you in the top 5 after the racism case with my brother so be thankful you made it.
A fragile Ego is putting yourself at Number 1 @rioferdy5
Thanks for putting me in your top 5 🏆👍🏻

Syksyllä 2011 Terryä syytettiin Rio Ferdinandin veljen Antonin rasistisesta solvaamisesta Chelsean ja Queens Park Rangersin välisen ottelun aikana.

Internetissä levinneen videon myötä Terryn epäiltiin nimittäneen Ferdinandia kusipääksi viitaten samalla hänen ihonväriinsä. Terryn mukaan hän oli kysynyt Ferdinandilta, luuliko tämä, että hän nimitti QPR-puolustajaa kyseisillä sanoilla.

Terryä vastaan nostettiin myöhemmin samana vuonna syyte rasistisesta kielenkäytöstä, minkä jälkeen Englannin jalkapalloliitto vei häneltä maajoukkueen kapteeninnauhan.

Kesällä 2012 oikeudessa todettiin, että tapauksesta ei ollut todisteita, jotka olisivat kiistatta osoittaneet, että Terry oli käyttänyt sanoja loukkauksena sen sijaan, että hän olisi kyseenalaistanut sen, mitä hän uskoi hänelle sanotun. Tämän vuoksi tuomioistuin totesi Terryn syyttömäksi.

Terry on aina kiistänyt, että hän olisi solvannut Ferdinandia rasistisesti.