Jack Grealish myöntää tuntevansa roolinsa Englannin maajoukkueessa vapaammaksi kuin Manchester Cityssä. 26-vuotiaan keskikenttäpelaajan ensimmäinen kausi Cityn paidassa ei täyttänyt hintalapun asettamia odotuksia.

Grealish siirtyi Cityyn kesällä 2021 100 miljoonan punnan siirtokorvauksella Aston Villasta. Hän viimeisteli 39 ottelun aikana kuusi maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä.

Englannin maajoukkueessa Grealish on tehnyt 22 otteluun yhden maalin ja kerännyt kuusi maalisyöttöä. 12 maaotteluista tuli, kun hän pelasi vielä Villassa.

Grealish tuli tiistaina vaihdosta sisään, kun Englanti pelasi Nations Leaguessa 1-1-tasapelin Saksaa vastaan. Taituri tuntee, ettei hän ole saanut Cityssä tarpeeksi vapautta.

– Tunnen että olen pelannut Cityssä vähän liian turvallisesti. Kun tulen tänne, tunnen saman jopa harjoituksissa. Harjoittelen täällä todella hyvin, teen maaleja ja saan syöttöjä, Grealish kuvaili Timesille.

– Kun astun kentälle, tunnen että minulla on enemmän vapautta ja toivon pystyväni siirtämään sen seurapeleihin.

Grealishin mukaan Pep Guardiolan hänelle Cityssä asettama rooli on tarkkaan määrätty ja ohjattu.

– Pep on paljon järjestelmällisempi kuin Gareth Southgate (Englannin manageri). Gareth taas on enemmän… tottakai hänellä on muodostelma rakenne. Hän kuitenkin antaa minun mennä myös toiselle puolelle kenttää pallon perään, jos tunnen niin.

– Se ei kuitenkaan ole sitä vapautta vaan vapaus tulee enemmän omasta tekemisestäni. Toivottavasti pystyn siirtämään sen Cityyn.