Englannin taival tämän vuoden Nations Leaguessa on lähtenyt käyntiin yskähdellen, sillä joukkueella on kasassa kahdesta pelistä ainoastaan yksi piste. Englanti hävisi avausottelussaan Unkarille 0-1 ja pelasi sitten 1-1 tasapelin Saksan kanssa.

Joukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on saanut viime aikoina kovaa kritiikkiä kannattajilta sekä myös entisiltä maajoukkueen pelaajilta, etenkin puolustusvoittoisesta pelitavasta.

– Minun täytyy löytää tasapaino pelaamiseemme. En haluaisi olla puolustusvoittoinen. Mutta jotkut ovat valmentaneet joukkueita, ja jotkut toiset eivät. Silloin asiat nähdään eri tavalla, Southgate totesi Sky Sportsille.

– Totta kai ymmärrän sen, että maksavat asiakkaat haluavat nähdä kentällä Grealishin, Sterlingin, Sakan ja niin edelleen. Mutta tämä on huippujalkapalloa. Minun täytyy löytää tasapaino kentälle. Minun täytyy valmentaa sillä tavalla, minkä näen olevan parhaaksi joukkueellemme, hän jatkoi.

– Ihmiset kertovat omia mielipiteitään, se kuuluu asiaan. Ei kritiikin kuuleminen tietenkään kivaa ole. Mutta se pitää ottaa vastaan oikein ja käyttää motivaationa. Se kuuluu managerin työhön. Uskon, että pystyn tekemään maajoukkueen kanssa hyvää työtä ja mielestäni olen myös niin tehnyt. En aio olla täällä ikuisesti. Jossain vaiheessa tulee olemaan joku toinen Englannin managerina, Southgate päätti.