Liverpool-legenda Jamie Carragher sanoo, että seura toimi oikein antaessaan tähtihyökkääjälleen Mohamed Salahille tämän haluaman sopimuksen.

Seurayhteisössä pelättiin, että egyptiläistaituri saattaisi lähteä Liverpoolista vuoden päästä, jolloin hänen vanhan diilinsä oli määrä umpeutua. Liverpool ilmoitti kuitenkin tällä viikolla, että Salah, 30, on solminut seuran kanssa uuden jatkosopimuksen, joka ulottuu lehtitietojen mukaan kesään 2025 saakka.

Sky Sportsin mukaan Salahin uusi sopimus takaa hänelle yli 400 000 euroa viikossa.

Liverpool pitää yleensä varsin tiukkaa kuria palkkarakenteensa suhteen, mutta Carragherin mielestä Salahista kannatti tehdä seurahistorian parhaiten tienaava pelaaja Sadio Manén ja Divock Origin siirryttyä palkkakuluineen muualle.

– Monet Liverpoolin kannattajat olivat viime kuukausina tavallaan kuitanneet sen tosiasian, että Salah saattaa pelata sopimuksensa viimeiset 12 kuukautta loppuun ja siirtyä sitten eteenpäin. Ja ehkä seura ei ollut valmis menemään niihin summiin joita hän halusi tai jotka hän koki ansaitsevansa ja hän lähtisi seurasta, kommentoi Carragher Sky Sportsille.

– Luulen, että koska Origi ja Mané ovat siirtyneet eteenpäin ja Liverpool on hankkinut yhden hyökkääjän vastaavanlaisella palkalla (Darwin Núñez). seura pääsi lähemmäs niitä summia, joita Salah halusi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Liverpool FC

@LFC
Sit back, relax and enjoy your weekend, Reds! 😁

#SalahStays

Carragherin mielestä siinä ei ole mitään väärää, jos raha oli ratkaiseva tekijä Salahin sopimusneuvotteluissa.

– Salah on ollut yhtä hyvä kuin kuka tahansa Valioliigassa tai eurooppalaisessa jalkapallossa, ainakin omalla pelipaikallaan, ja hän kokee ansaitsevansa yhtä hyvän palkan kuin nuo muut. Ja me tiedämme, millaisia summia muut pelaajat saavat muissa seuroissa.

– Liverpool ei ole koskaan noussut tuolle tasolle summien suhteen, ja uskon, että monet Liverpoolin kannattajat kunnioittavat tätä mallia, koska se on tuonut seuralle paljon menestystä, joten he melkeinpä hyväksyvät sen, miten se toimii paitsi pelaajasopimusten myös hankintojen suhteen.

– En usko, että kritiikkiä olisi ollut paljon, jos Salah olisi lähtenyt. Mutta luulen, että silloin tällöin, kun sinulla on joku niinkin erityinen pelaaja kuin Salah, niin sääntöjä täytyy taivuttaa. Ei välttämättä rikkoa niitä, mutta täytyy mennä lähemmäksi tilannetta, jota ei ehkä haluaisi.