Nimeltä mainitsematon saudiarabialaisseura on esittänyt Manchester Unitedille tarjouksen Cristiano Ronaldosta. Unitedia voidellaan luopumaan nimipelaajastaan 30 miljoonalla eurolla, eli se saisi Ronaldosta siirtokorvauksena kaksi kertaa niin paljon kuin se maksoi Juventukselle viime kesänä. Ronaldoa houkutellaan siirtymään kuningaskunnasta toiseen vähintään kahdeksi vuodeksi. Kahdessa vuodessa hän tienaisi 250 miljoonaa euroa. Välimiehen välityspalkkioksi on osoitettu 20 miljoonaa euroa. Asiasta uutisoivat TVI, CNN Portugal ja Diário Record.

125 miljoonan euron vuosipalkka on yli markkinahinnan. Sen suuruutta kuvaa se, että kroisos Lionel Messi rikastui viimeisen 12 kuukauden aikana noin 130 miljoonalla eurolla Forbesin mukaan. Summaan huomioidaan kaikki tulot eikä siitä ole vähennetty veroja. L’Équipen mukaan Messi saa Paris Saint-Germainilta palkkaa 40,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Ronaldo, 37, tuskin tarttuu Saudi-Arabiasta tulleeseen tarjoukseen. Sen asian ymmärtää tavallisella maalaisjärjellä. Tiettävästi merkittävimpänä motiivina pyrkimykseen lähteä on ollut toive pelata Mestarien liigaa tulevalla kaudella. Hän on toistuvasti todennut koettavansa pelata huipulla ainakin 40-vuotiaaksi asti, ja hän on paljastanut, että hänen 12-vuotias poikansa haluaisi ehtiä pelaamaan isänsä kanssa kilpailullisesti.

Paljon on mediassa kirjoitettu siitä, rajoittaako Ronaldo nykyisin joukkueidensa potentiaalia. On arvosteltu kielteisesti hänen palkkaansa sekä hänen rooliaan ja inaktiivisuuttaan pelin eri vaiheissa, vaikka hänen vuosittainen maalitahtinsa kääntyi kasvuun vuonna 2020 ja pitkän aikavälin suunta on ollut nouseva. Pelaavan ikonin kilpajuoksu aikaa vastaan jatkuu. Seuraava kausi kulunee Manchester Unitedissa, koska Euroopan jättiseuroista ei vaikuta löytyvän paikkaa 37-vuotiaalle pelaajalle, jonka jälleenmyyntiarvo lähes puolittuu vuosittain.