Manchester Unitedissa kauden 2021–22 pelannut Cristiano Ronaldo kokee tarvitsevansa uuden seuran ensi kaudeksi. United tilanne on erilainen kuin hän oletti viime kesänä. Valioliigajoukkue on rakennusvaiheessa, ja menestystä voidaan realistisesti odottaa vuosien päästä. 37-vuotias Ronaldo ei halua antaa viimeisiä pelivuosiaan työlle, jonka hedelmistä hän ei pääse nauttimaan.

Mediatietojen mukaan Ronaldon agentti Jorge Mendes on kaupitellut asiakastaan ympäri Eurooppaa. Erityisen sinnikkäästi hän on yrittänyt saada bundesliigaseura Bayern Müncheniä tekemään tarjouksen Ronaldosta mutta toistaiseksi tuloksetta. Bayernissa Ronaldo pääsisi varmasti kilpailemaan merkittävistä pokaaleista paremmassa joukkueessa ja helpommassa sarjassa.

– Kunnioitan paljon Cristiano Ronaldoa, hänen saavutuksiaan ja hänen uraansa. Mutta vielä kerran: se ei ollut eikä ole puheenaihe meillä, sanoi Bayernin urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidzić Sport1:lle.

Siirtomarkkinoihin erikoistunut toimittaja Fabrizio Romano vahvisti lauantaina, että Bayernin yksiselitteisistä julkilausumista huolimatta Mendes jatkaa saksalaisseuran suostuttelua. Ennen kaikkea Mendesiä pidetään jalkapalloagenttien alan uranuurtajana, mutta tällä kertaa haaste voi olla liian iso saavutettavaksi.

Lue myös: Näin Bayern Münchenin seurapomo kommentoi Cristiano Ronaldon siirtohuhuja

Tiedetään, että kärkipelaaja Robert Lewandowskin siirto Bayern Münchenistä Barcelonaan on virallista vahvistusta vaille valmis. Abendzeitungin Maximilian Koch kertoi perjantaina, että Bayernin päävalmentaja Julian Nagelsmann suunnittelee peluuttavansa Serge Gnabrya ja Sadio Manéa keskushyökkääjinä, eli pakottavaa tarvetta esimerkiksi Ronaldon hankinnalle ei näytä olevan.

Ronaldo on sivuuttamaton luku kuluvan vuosisadan jalkapallohistoriaa ja hänen tekemisensä ovat yleisön jatkuvan kiinnostuksen kohteena, mutta se ei yksinään riitä. Kun otetaan huomioon hänen palkkansa, hänen ikänsä ja se, että valmentajan täytyisi sopeuttaa taktiikkansa hänen mukaansa, Ronaldon hankintaa pidetään riskinä. Ennen syytteet yksipuolisesta maalinsylkijästä kuuluivat asiaan, mutta Unitedissa siitä on tullut vakavasti otettava keskustelunaihe.