Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford paljasti uutistoimisto PA:lle, mitä uusi manageri Erik ten Hag on harjoituksissaan erityisesti kaivannut. Haastattelu tehtiin lauantaina Unitedin ja Aston Villan 2–2-tasapeliin päättyneen harjoitusottelun jälkeen.

– Hän vain haluaa meidän olevan positiivisia, Rashford selitti.

Ten Hagin teeseihin kuuluu, että raidemainen tunnelijalkapallo unohdetaan eikä maalia haeta paikoista, joista onnistuminen on tilastollisesti epätodennäköistä. Jatkuvalla, proaktiivisella liikkeellä pyritään luopumaan kaavamaisesta ja ennalta arvattavista taktisista ratkaisuista. Opeteltua pelisuunnitelmaa pyritään kuitenkin pallonhallintavaiheessa soveltamaan täsmällisemmin kuin esimerkiksi Ole Gunnar Solskjærin aikana.

– Hän haluaa meidän suhtautuvan kaikkeen myönteisesti, mikä meille tarkoittaa paljon syvyysjuoksuja ja paljon paikanvaihtoja [kentällä]. Yritämme löytää toisiamme pallon avulla.

– On hauskaa olla osallisena siinä. Me nautimme siitä, joten toivottavasti yllämme tällaisiin suorituksiin, kun kausi [varsinaisesti] alkaa.

24-vuotias Rashford teki Unitedin neljässä ystävyysottelussa kaksi maalia vasemmalta laidalta. Yhdessä Jadon Sanchon ja Anthony Martialin kanssa hän muodosti Unitedin faneja innostavan voimakolmikon, joka siivitti joukkueen kolmeen voittoon. Viime kaudella jokaisella heistä oli vaikeaa löytää edes omaa ruutuaan.

Lue lisää: Bruno Fernandes pitää Erik ten Hagin metodeista – tässä Manchester Unitedin uudet säännöt

Punaisten paholaisten portugalilaispuolustaja Diogo Dalot myönsi silti, että Ten Hag oli suuttunut Aston Villan tekemästä viime hetkien tasoitusmaalista.

– Se on kurinalaisuutta. Meidän pitää olla valmiita siihen, [pitää] olla valmiita kuulemaan asioita, joita emme ehkä halua kuulla, sanoi Dalot Daily Mirrorin mukaan.

– Mutta uskon, että kaikki [valmentajan palaute] on yhteisen hyvän vuoksi ja tämä on kaikkein tärkeintä.

Ten Hag valmentaa ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen kotimaansa Alankomaiden ulkopuolella. Päävalmentajana hän on aiemmin toiminut Go Ahead Eaglesissa, Bayern München II:ssa, Utrechtissa ja Ajaxissa yhteensä 437 ottelussa. Hänen uransa voittoprosentti on 64,1. Ajax saavutti hänen alaisuudessaan kolme Hollannin-mestaruutta: 2018–19, 2020–21 ja 2021–22.