Arsenalin manageri Mikel Arteta pääsi avaamaan tulevan kauden arkirutiinin, otteluita edeltävien päivien pressitilaisuuksien osalta. Espanjalainen johtaa ryhmänsä sesongin avaustaistoon perjantaina, Crystal Palacen Selhurst Parkilla.

Siirtoikkuna on ollut Gunnersin näkökulmasta varsin vilkas, ja pre-seasonin perusteella jo nyt onnistunut. Kaupanteko ei Artetan mukaan suinkaan ole vielä päättynyt.

– Olemme hyvin aktiivisia, kuten tulijoiden ja lähtijöiden määrästä näkyy. Kaikki on edelleen auki, ja siirtoikkuna pitkä. On uskomatonta miten paljon liikkeitä seura on jo tehnyt. Se ei tule loppumaan.

Viime kausi alkoi vierastappiolla tuolloin nousijajoukkueen statuksella pelanneelle Brentfordille. Arteta näkee startin tapahtuvan tällä kertaa varsin erilaisissa tunnelmissa. Arsenalin leirissä velloi edellisen kauden alla koronatartuntojen ketju.

– Asiat, jotka tapahtuivat silloin ennen Brentford-ottelua, olivat hyvin poikkeuksellisia. Olemme hyvin innoissamme, ja odotamme kautta kokonaisuutena. Haluamme aloittaa sen parhaalla mahdollisella tavalla.

Niin kutsuttujen team newsien osalta manageri oli varsin salamyhkäinen. Emile Smith Rowe, Takehiro Tomiyasu, Fabio Vieira ja Kieran Tierney ovat kysymysmerkkejä pelikuntonsa suhteen.

– Kolme neljästä harjoittelee iltapäivällä, ja jos kaikki menee hyvin, toivon heidän olevan valmiita kokoonpanoon huomenna.