Raheem Sterling puhui medialle ennen nykyjoukkueensa Chelsean viikonlopun Tottenham-ottelua. Maajoukkuehyökkääjä sanoi uuden pestin olevan mittatilaustyönä hänelle tehty, mutta myönsi myös haasteellisen puolen Manchester Cityn jättämisessä.

– Olen tottunut 17-vuotiaasta saakka pelaamaan avauskokoonpanossa. Urani huippuvaiheessa niin ei välttämättä enää käynyt, eikä se sopinut minulle. Yritin parhaani mukaan muuttaa asetelmaa, mutta en onnistunut siinä.

– Aluksi minulla oli muutamia vaihtoehtoja, mutta tämä (paikka Chelseassa) oli kuin räätälöity minulle ja henkilökohtaisille tavoitteilleni.

– Minulla on monia mahtavia muistoja Citystä, mutta viimeinen reilu vuosi sai miettimään asioiden arvojärjestyksiä. Lähtö oli vaikeaa, koska lapseni kävivät koulua Manchesterissä, mutta joskus tällaisia päätöksiä on tehtävä, niin itsensä kuin perheensä vuoksi.

Chelsea-kannattajat ovat piinanneet Sterlingiä City-aikana rasistisesti. Lontoossa kasvanut pelaaja sanoo etteivät nämä tapaukset tulleet hänen mieleensä siirtoa puuhatessa.

– En voi antaa yksilöiden tekojen peilata koko seuraa. Tämä on ensimmäinen kerta kun tulin edes ajatelleeksi asiaa.

27-vuotias vakuuttaa omaa päättäväisyyttään asioiden suuntien ratkomisessa.

– Minulla on hyvä pää harteillani, ja tiedän täsmälleen mitä haluan. Näytin aikoinani Liverpoolissa mitä halusin, sitten tulivat unelmien vuodet Cityssä. Nyt olen palannut Lontooseen, Queens Park Rangersin kasvatti summasi.