Kriisissä oleva Manchester United joutui lauantaina Lontoossa pienseura Brentfordin tyrmäämäksi. The Bees jyräsi yhden Englannin historian menestyneimmistä seuroista valtavin 4-0-lukemin. LUE LISÄÄ!

Brentfordin maaleista jokainen syntyi avauspuoliskolla.

Ottelusta nousi esille monia erikoisia tilastoja.

Unitedin pelaajat juoksivat koko ottelun aikana vain 95,6 kilometriä, mikä oli 14 kilometriä Brentfordin pelaajien juoksumäärää pienempi. Manageri Erik ten Hagin pelitavan perustuessa juoksuvoimaan ja intensiiviseen prässäykseen, tilasto on joukkueen kannalta hyvin huolestuttava.

Brentford vei Unitedia myös muissa tilastoissa. Lontoolaisseura prässäsi Unitedia ottelun aikana 21 kertaa, Red Devils vastustajaansa vain seitsemän kertaa.

Ensimmäistä kertaa sarjataulukon pohjalla 30 vuoteen

Hävittyään kauden kaksi ensimmäistä otteluun Brightonille ja Brentfordille Man United on Valioliigan sarjataulukossa viimeisenä. Kyseessä on ensimmäinen kerta 30 vuoteen.

Elokuussa 1992 Sir Alex Fergusonin valmentama United hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan 1-2 Sheffield Unitedille ja 3-0 Evertonille.

Ferguson käänsi lopulta Unitedin kurssin ja seura voitti kauden 1992-93 Valioliigan.

Brentfordille kyseessä oli seuran suurinumeroisin voitto Englannin pääsarjatasolla huhtikuun 1938 jälkeen. Tuolloin Grimsby Town kaatui 6-1-lukemilla.

Ten Hagista tuli myös tappiolla ensimmäinen Man Unitedin manageri 100 vuoteen, joka häviää kaksi ensimmäistä otteluaan penkin päässä. John Chapman koki saman edellisen kerran marraskuussa 1921. United myös putosi tuolla kaudella sarjasta.

Lähde: Daily Mail