Manchester United ja Liverpool kohtaavat maanantaina Old Traffordilla Valioliigan klassikko-ottelussa.

Lähtökohdat otteluun ovat normaalista poikkeavat. Man United on hävinnyt kauden molemmat ottelunsa ja on tällä hetkellä sarjajumbona. Juurikaan paremmin ei ole alkanut Liverpoolillakaan, joka on joutunut molemmissa otteluissaan tyytymään tasapeliin.

Man Unitedin seuralegenda Wayne Rooney kertoo katsoneensa järkyttyneenä viime viikonlopun Brentford-ottelua, jonka manchesterilaisryhmä hävisi 4-0-lukemin. Rooney kirjoittaa The Timesin kolumnissaan, että hän tekisi radikaaleja muutoksia kokoonpanoon, jos hän olisi Erik ten Hagin asemassa.

– En peluuttaisi Cristiano Ronaldoa, enkä Marcus Rashfordia, Rooney kirjoittaa.

– Jos olisin ten Hagin asemassa, keskittyisin siihen, että saan energiaa kentälle. Sen vuoksi, että Man United ei ole onnistunut hankkimaan ysipaikan pelaajaa, he luottivat Ronaldoon Brentfordia vastaan vaikka hän ei ollut harjoitellut paljon joukkueen kanssa. Ronaldo näytti kentällä siltä, että hän tarvitsee aikaa päästäkseen täyteen pelikuntoon.

– Hän on myös ilmoittanut haluavansa jättää seuran. En tiedä hänen syitään, mutta kuten kirjoitin edellisessä kolumnissani, antaisin hänen mennä. Hän on loistava pelaaja ja tekee aina maaleja, mutta ten Hagin tehtävänä on luoda joukkue, joka voi taistella mestaruudesta kolmen tai neljän vuoden kuluttua. Se tarkoittaa uudelleenrakentamista nuoremmilla pelaajilla.

LUE MYÖS: Wayne Rooneylta tyly arvio: ”En pysty näkemään, että Man United voittaisi”