Mestarien liigan alkulohkot arvottiin tänään torstaina.

Viime kaudella Mestarien liigan finaalitappion Real Madridille kärsinyt Liverpool saa alkulohkossa vastaansa Ajaxin, Napolin sekä Rangersin.

Ajax ja Napoli ovat Liverpoolille tuttuja vastustajia, mutta Rangers on uusi tuttavuus.

Liverpool pelasi Ajaxin kanssa samassa alkulohkossa kaudella 2020-21 ja voitti kummatkin ottelut 1-0-lukemin. Kaudella 2019-20 Napoli oli Liverpoolin kanssa samassa alkulohkossa ja osoittautui vaikeaksi vastustajaksi Jürgen Kloppin miehistölle. Napoli voitti kotiottelunsa 2-0, ja haki pisteen Anfieldilta 1-1-tasatuloksella.

Liverpool ja Rangers eivät puolestaan ole koskaan aiemmin kohdanneet kilpailullisessa ottelussa. Skotlantilaisseurat ovat Liverpoolille muutoinkin harvinaisia vastustajia. Liverpool on kohdannut Mestarien liigassa ja sitä edeltäneessä Euroopan Cupissa skotlantilaisseuran vain kerran aiemmin. Se tapahtui kaudella 1980-81, jolloin Liverpool kaatoi Sir Alex Fergusonin luotsaaman Aberdeenin yhteismaalein 5-0 ja juhli kauden päätteeksi Eurooppa Cupin voittoa. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - Liverpool have never previously faced Rangers in a competitive match. The Reds' only previous European Cup/Champions League meeting with a Scottish opponent was in the 1980-81 last 16, beating Alex Ferguson's Aberdeen 5-0 on aggregate en route to winning the title. First.

– Rangers on meille uusi vastustaja, mutta me tiedämme heidät. Heidän tarinansa viime vuosina on ollut todella mielenkiintoinen ja he onnistuivat todella, todella hyvin selviytyessään lohkovaiheeseen, kun otetaan huomioon joukkueet, joita he kohtasivat karsinnoissa, Klopp sanoi Liverpoolin verkkosivuilla.

– Tunnemme myös muutaman heidän pelaajansa hyvin. Ryan Kent (Liverpool-kasvatti) on kehittynyt hyvin Skotlantiin muuton jälkeen ja Ben Davies (Liverpoolin sopimuspelaaja 2021-22) on vasta aloittamassa matkaansa Rangersin kanssa, joten on hienoa kohdata heidät.

– Ainoa varma asia tällä hetkellä on, että kaikki kuusi peliä tulevat olemaan uskomattoman kilpailullisia ja todella intensiivisiä. Olen innoissani siitä.