Manchester United hävisi kotikentällään Eurooppa-liigan avausottelun Real Sociedadille torstai-iltana 0-1-lukemin.

Ottelun voittomaali nähtiin tunnin kohdalla, kun Brais Mendez laukoi rangaistuspotkusta vieraille kolmen pisteen arvoisen osuman. Tilanne, josta rankkari tuomittiin oli kuitenkin hyvin kyseenalainen.

Entinen Man City -tähti David Silva laukoi boksin reunalta, pallo osui United-toppari Lisandro Martínezin jalkaan, josta se kimposi hänen käsivarteensa.

Sääntökirjan mukaan rangaistuspotku tuomitaan, jos:

”Pelaaja koskee palloa kädellään/käsivarrellaan, kun hän on tehnyt kehostaan luonnottoman suuren. Pelaajan katsotaan tehneen kehostaan luonnottoman suuremman, kun pelaajan käsi/käsivarsi ei ole seurausta pelaajan kehon liikkeestä tai se ei ole perusteltua tietyssä tilanteessa.”

Ei siis ihme, että rangaistuspotkutuomio on herättänyt laajalti keskustelua. Vaikka tilannetta katsoo uudelleen ja uudelleen, on vaikea nähdä, että Martínez olisi tehnyt itsestään ”luonnottoman suuren” tai että hänen kätensä ei olisi ollut seurasta kehon liikkeestä.

Käsivirhesääntö on vielä tänäkin päivänä varsin epäselvä ja se jättää liikaa tulkinnanvaraa. Se taas johtaa siihen, että vastaavanlaisesta tilanteesta tuomitaan rangaistuspotku toisessa pelissä ja toisessa ei.

Oliko rangaistuspotku oikein tuomittu vai kokiko Man United oikeusmurhan? Ota asiaan kantaa Facebook-sivustollamme tai Jalkapallon Olohuone -ryhmässä.

Football Tweet ⚽

@Football__Tweet
Penalty or no penalty?