Manchester United on käyttänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana 238 miljoonaa euroa liikaa pelaajiinsa, kertoo CIES Football Observatoryn tutkimus.

Tutkimuksen mukaan United käytti 33 pelaajaan noin 1,59 miljardia euroa kymmenen vuoden aikana, kun heidän markkina-arvokseen arvioitiin 1,36 miljardia euroa.

Juventus ja Paris Saint-Germain mainitaan seuraavaksi pahimpina ylihintaa maksaneina joukkueina. Juventuksen arvioitiin maksaneen pelaajista 234 miljoonaa euroa liikaa viimeisen kymmenen vuoden aikana ja PSG:n 162 miljoonaa euroa liikaa.

Manchester Unitedin päättyneen kesän kallein hankinta oli laitahyökkääjä Antony. Unitedin ensimmäinen tarjous brassilaiturista oli 60 miljoonaa euroa, mutta se päätyi ostamaan hänet Ajaxista sadalla miljoonalla eurolla.

Valioliigasta ainoastaan Wolverhampton, Tottenham ja Brighton ovat onnistuneet käyttämään hankintoihinsa odotettua vähemmän rahaa.

CIES pitää tutkimustaan vahvistuksena siitä, että Valioliiga on ollut ”avainasemassa” siirtomarkkinoiden inflaation kiihdyttämisessä.