Englannin maajoukkue on pelannut nyt viisi ottelua putkeen ilman voittoa hävittyään edellisistä peleistään kolme ja pelaten kahdessa tasan.

Surkea tulosputki johti siihen, että Englanti putosi Nations Leaguen A-liigasta, jossa sillä on jäljellä vielä yksi ottelu, kun se isännöi maanantaina Saksaa.

Englanti on onnistunut viidessä viimeisimmässä ottelussaan maalinteossa vain kerran, ja silloinkin rangaistuspotkusta. San Marino on Englannin lisäksi Nations Leaguen ainoa joukkue, joka ei ole tehnyt vielä yhtään pelitilannemaalia.

Kahdessa edellisessä arvoturnauksessaan Englanti on napannut hyviä sijoituksia päästyään MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon ja EM-kisoissa hopealle. Nykyvire ei lupaa hyvää marraskuussa käynnistyvien Qatarin MM-kisojen kannalta, mutta Englannin päävalmentaja Gareth Southgate uskoo olevansa oikea henkilö tehtävään.

– Olen mielestäni oikea ihminen viemään tämän joukkueen turnaukseen. Mielestäni se on vakaampaa sillä tavalla, ilman muuta, kommentoi Southgate Sky Sportsin mukaan.

Southgatelta kysyttiin, uskooko hän Englannin palasten loksahtavan paikoilleen MM-kisoissa.

– Kyllä, ilman epäilystäkään.

– Olemme pelanneet viime aikoina huippujoukkueita vastaan, ja olemme kehittyneet sen myötä. Etenkin nuoremmat pelaajat ovat oppineet näistä peleistä.

– Aikaisemmin olemme pelanneet paljon ystävyysotteluita ennen turnauksia, joissa olemme sitten kohdanneet ensimmäisen huippuvastustajamme, ja se on kostautunut aika usein.

– Nyt me tiedämme vaaditun tason. Me tiedämme, missä meidän on kehityttävä, ja me olemme varautuneet siihen (MM-turnaukseen) paremmin pelaamalla laadukkaampia otteluita.