Stamford Bridgellä odoteltiin Chelsealta ”statement-voittoa” AC Milanista, Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa. Melko lailla sellainen lontoolaisten leiriin lopulta saatiinkin – loppuluvut 3-0.

Ensi kertaa Graham Potterin alaisuudessa irti päästetty toppari Kalidou Koulibaly haki omaa statementtiaan heti alussa; entinen Napoli-pakki sai erotuomari Danny Makkelielta puhuttelun perättäisistä kovista taklauksista jo parin minuutin pelin jälkeen.

Kumpikaan joukkueista ei tuntunut saavan yliotetta ottelusta, ennen kuin tultiin 20 peliminuutin vaiheille. Chelsea sai useamman kulmapotkun perättäin, ja Thiago Silva tuntui ehtivän puskemaan niistä jokaisesta. Maalin teki kulmakaaoksen jälkeen kuitenkin brasilialaisen topparipari Wesley Fofana. Kyse oli 21-vuotiaan ensimmäisestä maalista uudelle seuralleen.

Chelsea FC

@ChelseaFC
That was coming! 🤝

Another corner ends up falling to Fofana who finishes calmly! His first for the club! 😁

🔵 1-0 ⚪️ [24] #UCL

Chelsea FC

@ChelseaFC
GET IN THERE! 😎

Itseluottamuksen massiivinen voima nousi esiin; alussa vahvalta vaikuttanut hallitseva Serie A -mestari oli maalin jälkeen selkeästi vastaanottavana osapuolena.

Puolen tunnin jälkeen Mason Mount nosti pallon yli maalivahti Ciprian Tatarusanun verkkoon asti – tilannetta edelsi kuitenkin paitsio.

Fofanan ilta synkkeni debyyttiosuman jälkeen, ranskalaisen joutuessa jättämään kentän loukkaantuneena 38. minuutilla.

Chelsea niputti ottelun lopulta selkein lukemin itselleen, kun Pierre-Emerick Aubameyang ja Reece James onnistuivat maalinteossa kuuden minuutin sisään tunnin vaiheilla.

Vielä Chelseaa huomattavasti isomman löylytyksen antoi Manchester City, joka kaatoi kotonaan FC Kööpenhaminan 5-0. Erling Haaland vastasi joukkueen kahdesta ensimmäisestä osumasta.