Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on keskikenttäpelaajansa Kevin de Bruynen kanssa samaa mieltä siitä, että Phil Fodenista tulee aikanaan joukkueen keskikentän maestro.

Cityn akatemiassa jalkapallo-oppinsa saanut Foden, 22, nousi edustusjoukkueeseen keskikenttäpelaajana, mutta häntä on käytetty enimmäkseen piilokärkenä, laidoilla tai hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

De Bruyne sanoi hiljattain, että hän uskoo Fodenin päätyvän lopulta keskikentälle pelintekijäksi, mutta siinä menee vielä luultavasti vuosia.

– Hän kehittyy vielä, koska hän on vasta 22-vuotias. Tiedän, että minä en ollut 22-vuotiaana sama pelaaja kuin olen nyt.

– Missä hän on hyvä? Parempi kysymys on, missä hän ei ole hyvä? Hän voi pelata monella eri paikalla. Uskon, että hän päätyy lopulta keskemmälle, mutta tällä hetkellä hänen on ehkä parempi pelata laidoilla.

– Näen hänen pelaavan myöhemmin keskemmällä, kun hänelle tulee lisää ikää ja enemmän kestävyyttä.

Myös Guardiolan mukaan Fodenin on vielä parannettava asioita pelaamisessaan ennen siirtymää keskikentälle.

– Olen samaa mieltä Kevinin kanssa. Mutta keskellä pelatessa on kiinnitettävä hieman enemmän huomiota ja hänen on vielä kehityttävä tietyissä asioissa.

– Hänellä on uskomaton, luontainen vaisto jalkapallon pelaamiseen, mutta keskustassa on kiinnitettävä huomiota siihen, mitä ympärillä tapahtuu.

– Laidalla se on helpompaa. Keskellä tapahtuu paljon asioita, etenkin ilman palloa. Siinä hänen on kehityttävä, mutta se on normaalia.