Chelsean hyökkääjän Pierre-Emerick Aubameyangin ja Arsenalin managerin Mikel Artetan viileät välit nousivat hiljattain taas otsikoihin, kun sosiaalisessa mediassa levisi video, jossa gabonilaiskärki kritisoi entistä valmentajaansa.

Aubameyang, 33, purki tammi-helmikuun vaihteessa sopimuksensa Arsenalin kanssa menetettyään kapteeninnauhansa ja pudottuaan kokoonpanon ulkopuolelle.

Hän pelasi viimeisen ottelunsa Arsenalissa viime vuonna 6. joulukuuta tullen lyhyesti vaihdosta sisään Evertonia vastaan. Pian tuon pelin jälkeen Arsenal ilmoitti, että Aubameyang ei jatka joukkueen kipparina viimeisimmän ”kurinpidollisen rikkomuksensa” takia.

Athleticin mukaan rikkomuksella viitattiin Aubameyangin ulkomaan reissuun, jolta hän palasi sovittua myöhemmin. Hän sai Arsenalilta luvan matkustaa Ranskaan tapaamaan äitiään sillä ehdolla, että hän palaa Englantiin tiettyyn päivään mennessä. Gabonilaishyökkääjä palasi kuitenkin Lontooseen vasta seuraavana aamuna. Kyseessä oli toinen kerta viime vuonna, kun Aubameyang pudotettiin kokoonpanosta myöhästelyn takia.

Barcelonaan siirryttyään Aubameyang vihjasi vahvasti, että Arteta oli syy sille, miksi hän lähti Arsenalista.

– Omalta osaltani en koskaan halunnut tehdä mitään väärää. Ongelmani oli vain Artetan kanssa. En voi sanoa paljon muuta, en ollut onnellinen.

– Se oli vain hän ja hän teki sen päätöksen. Hän ei ollut tyytyväinen, en voi kertoa enempää. Hän ei ollut kovin iloinen, olin hyvin rauhallinen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Aubameyang pelasi Arsenalissa 163 ottelua tehden niissä yhteensä 92 maalia. Kuva: Getty Images

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, jossa Aubameyang sanoo A Jewellersin haastattelussa, että Artetasta ei ole käsittelemään isoja pelaajia.

– Hän ei kykene toimimaan isojen hahmojen tai pelaajien kanssa.

– Hän haluaa nuoria pelaajia, jotka vain kuuntelevat eivätkä sano vastaan.

Aubameyang osallistui videosta syntyneeseen keskusteluun maanantaina Twitterissä ja sanoi, että kyseinen klippi on peräisin alkuvuodelta.

– Olen tietoinen siitä, että on olemassa video, joka on kuvattu juuri sen jälkeen, kun saavuin Barcaan. Tuolloin minulla oli vielä paljon pahoja tunteita.

– Arsenal tekee hienoja asioita tällä kaudella ja toivotan kaikille vanhoille kavereilleni kaikkea hyvää, mutta en marraskuun kuudentena päivänä, sanoi Aubameyang viitaten Chelsean ja Arsenalin väliseen Valioliiga-otteluun.

AUBA⚡️

@Auba
Aware there is a video out that was recorded just after I arrived at Barca. At the time I still had a lot of bad feelings in me - Arsenal are doing great things this season and I wish all my old guys well, just not on November 6 😜 Now full focus on tomorrow 🔵