Newcastlen urheilujohtaja Dan Ashworth myöntää seuran joutuvan jossain vaiheessa myymään tähtipelaajiaan kestävän kehityksen vuoksi.

Newcastle on käyttänyt saudiarabialaisomistukseen siirryttyään noin 210 miljoonaa puntaa hankintoihin. Ennätyshankinta Alexander Isakin lisäksi kesällä Harakoihin saapuivat Sven Botman, Nick Pope ja seurassa lainalla puolet viime kaudesta pelannut Matt Targett.

Ashworthin mukaan Newcastlen on oltava valmis vaikeisiin päätöksiin pysyäkseen taloussääntöjen rajoissa.

– Minä en ollut täällä silloin, mutta seura on käyttänyt vuoden 2022 aikana jo 200 miljoonaa puntaa. Se ei ole kestävää. Sitä ei voi jatkaa vuosia, Ashworth kommentoi.

– Meidän täytyy tarkastella nousevia kykyjä, laajentaa akatemiaamme ja saada pelaajia erilaisten polkujen kautta.

– Jossakin vaiheessa sinun täytyy vaihtaa pelaajia. FFP:n myötä sinun täytyy vaihtaa. Meidän täytyy tuottaa rahaa, jonka voimme sijoittaa uudelleen.

– En voi valehdella teille sanomalla, etteikö meidän ikinä tarvitsisi myydä pelaajaa ja pystyisimme aina pitämään kiinni suurimmista kyvyistämme. Sitä ei tapahdu missä vain.

– Liverpoolkin myi Sadio Manén. Joskus on pystyttävä tekemään käytännöllinen ratkaisu. Meille se on investoida seuralle lisää varoja.

– Nyrkkisääntönä haluaisin pitää kiinni parhaimmista kyvyistämme, jotta voisimme nousta liigassa ja taistella cupeista.

Ashworth mainitsi erityisesti yhden pelaajan ovan koskematon. Tammikuussa Lyonista saapunut keskikenttäpelaaja Bruno Guimaraes ei ole kaupan.

Erityisesti Real Madrid on tarkkaillut Newcastlen brassitähteä.

– En halua todellakaan myydä Brunoa. Hän on huippupelaaja ja hyvin tärkeä tällä matkalla, Ashworth painotti.