Dele Allin ura on ollut laskusuhdanteessa jo vuosien ajan.

Everton lainasi Allin elo-syyskuun vaihteessa Turkin pääsarjaseura Besiktasiin. 26-vuotias Alli on pelannut viidessä Süper Ligin ottelussa ja viimeistellyt yhden maalin. Se syntyi heti debyytissä.

Sittemmin Alli on saanut kritiikkiä peliesityksistään. Turkkilaismediassa on esitetty väitteitä, joiden mukaan Alli on ottelusta toiseen kentällä, koska hänelle on luvattu neuvotteluiden yhteydessä peliaikaa peliesityksistä riippumatta.

Besiktas julkaisi tiistaina tiedotteen ja kumosi mediassa esiintyneet väitteet valheellisiksi.

– Joissain medioissa julkaistut uutiset otsikoilla ”Dele Allille on sopimuksessa vakuutettu peliaikaa” ja ”Dele Allille on luvattu peliaikaa” ovat valheellisia. On uutisia, joissa väitetään päävalmentaja Valérien Ismaëlin luvanneen neuvotteluiden aikana peliaikaa ja lisäksi hänen sopimuksessa olisi pykälä, jonka myötä hän olisi aina avauskokoonpanossa.

– Jotkut väittävät Allin pelaavan vain näiden väitteiden vuoksi. Ne ovat täysin epätosia ja valheellisia väittämiä. Ystävällisesti pyydämme kannattajiamme jättämään nämä uutiset omaan arvoonsa. Ne ovat tehty laskemaan pelaajamme arvoa.