Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Cole Palmer sanoo inspiroituneensa joukkuekaveristaan Phil Fodenista, joka nousi suoraan akatemiasta edustusjoukkueen vakiopelaajaksi.

Palmeria, 20, pidetään yhtenä Cityn kirkkaimmista lupauksista. Hän on esiintynyt seuran ykkösmiehistössä 21 kertaa, mutta kuluvalla kaudella hän on saanut vastuuta vain 150 minuuttia.

Monet pelaajat Palmerin iässä suuntaavat lainalle varsinkin, jos heidän pitäisi kilpailla omassa seurassaan minuuteista maailmanluokan pelaajien kanssa.

Palmerilla oli kesällä mahdollisuus lähteä hakemaan peliaikaa muualta, mutta hän uskoo, että pystyy lyömään Fodenin tavoin läpi Cityssä ilman lainakomennusta.

– Ennen Philiä ei ollut oikein ketään, mutta kun näkee jonkun pystyvän siihen, niin siinä herää ajatus, että ”miksen minäkin pystyisi?”, kommentoi Palmer Sport Biblen haastattelussa.

– Minä uskon itseeni. Uskon, että olen tarpeeksi hyvä, joten minun on vain sinniteltävä, ja toivottavasti pystyn siihen.

– Fodenin mahdollisesta lainapestistä puhuttiin paljon, ja minusta on puhuttu samalla tavalla. Mutta jos haluaa päästä joukkueeseen ja oppia pelaajilta, niin paras paikka on mielestäni jäädä tänne. Olisin voinut mennä lainalle, mutta kaikki ajattelivat, että jääminen on paras vaihtoehto.

– Halusin keskittyä enemmän siihen, että jään tänne harjoittelemaan parhaiden pelaajien kanssa. Pep Guardiola sanoi muutamia asioita minulle, hän käski olla sitkeä ja kärsivällinen. Jokainen valmentaja on sanonut minulle sitä usein. Minun on vain luotettava häneen ja toivottava, että saan enemmän ja enemmän peliaikaa.

Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.