Tottenhamin manageri Antonio Conte on sitä mieltä, että videotuomarin, tuttavallisemmin VARin, käyttö vaurioittaa lajia.

Keskiviikon Mestarien liiga -kierroksella Tottenham jäi 1–1-tasapeliin portugalilaista Sportingia vastaan. Tottenhamin pelaajat, kannattajat ja muut tukijoukot ehtivät luulla varmistaneensa voiton ottelun loppuhetkillä. Yllättäen videotuomari alkoi hieroa tilannetta pitkään toimistossaan, mikä johti lopulta tulkintaan, jonka mukaan Harry Kane oli ratkaisumaalissa paitsioasemassa.

Voiton myötä Spurs olisi kiinnittänyt paikkansa kilpailun pudotuspelivaiheeseen, mutta nyt sen täytyy käytännössä voittaa Marseille ensi viikolla välttääkseen valtavan pettymyksen eli putoamisen Eurooppa-liigaan.

– Olen edelleen sitä mieltä, että videotuomarin on mahdotonta tehdä virhettä. Se on mahdotonta, sanoi Conte lauantaina pelattavan Bournemouth-ottelun alla.

– Sinulla on monitori, sinulla on aikaa. On mahdotonta epäonnistua, ja tästä syytä en pidä siitä [VARista]. Sehän on sama kuin valmentaja näkisi, [mitä tapahtuu] ottelun lopussa, ja saisi tehdä erilaiset vaihdot.

Ensi alkuun, vuonna 2018, Conte oli tyytyväinen havaitessaan, että videotuomarit rantautuvat jalkapalloon. Ajan mittaan ”jotain muuttui”. Conte kokee, että VAR tulkitsee tilanteita mielivaltaisesti. Hänen mielestään on absurdia elää minuuttien ajan epätietoisuudessa, kannattaako juhlia vai ei.

– Toivoisin, että saisin kohdata joka tilanteessa rehellisyyttä. En pyydä muuta. Mutta se että videotuomari tekee virheen, se on todella, todella… En halua sanoa, mitä todella ajattelen!

– Tämä ei ole jalkapalloa. Riistät tunteen kaikilta, etenkin pelaajilta.

Conte on toimitsijakiellossa, kun Tottenham matkaa Ranskaan Marseillen vieraaksi. Hän sai Sporting-ottelussa punaisen kortin rynnättyään kentälle protestoimaan 2–1-maalin hylkäyspäätöstä.