Qatarissa pelattava MM-lopputurnaus käynnistyy ensi viikon viikonloppuna.

Englanti on yksi turnauksen mustista hevosista. Englannin Nations League meni pahemman kerran penkin alle, sillä se jäi A-liigan kolmoslohkon viimeiseksi ja putosi siten B-liigaan. Kuudesta ottelusta tuloksena oli kolme tasapeliä, kolme tappiota ja siten kolmella pisteellä lohkon viimeinen sija.

Englannin puolustus sai valtavaa kritiikkiä Nations Leaguessa.

Newcastlen Kieran Trippier on pelannut loistavan syyskauden Valioliigassa, ja on ollut kenties koko pelipaikkansa paras tällä kaudella Englannissa. Newcastle-legenda Alan Shearer toivoo Trippierin olevan Englannin A-maajoukkueen avauskokoonpanossa MM-lopputurnauksessa.

– Kyse on ennemmin siitä, millä pelipaikalla hän pelaa kuin siitä pelaako hän vai ei. Trippier voi pelata vasemman ja oikean laitapuolustajan paikoilla tai oikeana wingbackina. Jos haluat jonkun, joka on todella hyvä puolustaja, kohdistuu valinta Trippieriin. Jos haluat pelaajan, joka luo maalipaikkoja ja on todellinen johtaja, kohdistuu valinta taas Trippieriin.

Shearer kehui Trippierin maasta taivaisiin.

– Hän on muuttanut kaiken Newcastlessa asenteensa ja taitojensa avulla. Trippier on ollut suorastaan fantastinen. Hän on rauhallinen paineen alla, eikä koskaan hermostu. Hänen yleinen pelinsä on ollut uskomattoman hyvää. Hän on tehnyt kaiken sen maajoukkuevalmentajan valvovan silmän alla. Trippierin on oltava avauskokoonpanon pelaaja maajoukkueessa.

Oikeana laitapuolustajana tunnettu Trippier on yksi maajoukkueluotsi Gareth Southgaten ainoista vaihtoehdoista pelipaikalleen, sillä Trent Alexander-Arnoldin taso on pudonnut huomattavasti ja Kyle Walker ja Reece James kärsivät loukkaantumisista.