Manchester United koki nöyryyttävän tappion viime viikonloppuna Aston Villalle. Sky Sportsin asiantuntija Gary Neville torppasi alkuunsa puheet Unitedin paluusta huipputasolle.

Man Utd on Villa-tappiosta huolimatta sarjassa viidentenä. Ennen viime viikonloppua joukkue porskutti yhdeksän pelin tappiottomassa putkessa. Osa puhui jo siitä, että Red Devils olisi palannut huipulle.

Nevillen mukaan United on yhä kaukana huipusta.

– En ole kovinkaan vakuuttunut tästä ajatuksesta, että United olisi palannut. He eivät ole, Neville sanoi podcastissaan.

Man Unitedin sarjasijoitus Valioliigassa

Nevillen mukaan jotkin asiat ovat kehittyneet, mutta tekemistä riittää yhä. Varsinkin Unitedin hyökkäysosasto saa Nevilleltä täystyrmäyksen.

– He eivät ole lähelläkään Man Cityä. Heitä on mukavampi katsoa nyt ja kentällä näkyy enemmän taistelua. (Christian) Eriksen on tuonut laatua keskikentälle ja (Lisandro) Martínez on tuonut sitkeyttä, mutta hänelle ei löydy vakaata toppariparia. Se on ongelma.

– Unitedin hyökkäyskolmikko on heikoin TOP6-joukkueista. Jos miettii esimerkiksi kolmikkoa KulusevskiKaneSon (Tottenham), United ottaisi heidät kaikki kolme. Arsenalilla on SakaJesusMartinelli. Liverpoolilla Núñez, Díaz, Jota, Salah ja Firmino, United ottaisi heistä kenet tahansa kolme. Jopa Chelsean kolmikko on parempi kuin Unitedin, Neville lyttäsi.

United on tehnyt kärkiviisikosta selvästi vähiten maaleja (18 osumaa). Joukkueen paras maalintekijä on Marcus Rashford neljällä täysosumallaan. Hyökkäys kaipaa kipeästi tehoja.

Unitedin hyökkäyksessä on nähty useampia eri kolmikkoja. Selkeää hyökkästrioa ei ole vielä muodostunut. Eniten minuutteja hyökkäyspään pelaajista ovat keränneet Rashford, loukkaantuneena oleva Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo sekä Antony.

– Unitedin hyökkääjät eivät ole niin hyviä kuin heidän pitäisi olla, tosin Erik ten Hag saa revittyä heistä parhaan irti. En tiedä taaskaan, mihin rahat ovat menneet viimeisen neljän tai viiden vuoden aikana. Merkkejä paremmasta on olemassa, mutta he eivät ole palanneet (huipulle) vielä, Neville totesi.

Man Unitedin tehopörssi Valioliigassa

LUE MYÖS!