Englannin entinen maajoukkupelaaja, Skyn nykyinen kolumnisti ja asiantuntija Paul Merson tietää kaikesta jotain. Hän kommentoi Graham Potterin manageroiman Chelsean nykytilannetta tiistaina. Joukkue sijaitsee Valioliigan sarjataulukossa sijalla seitsemän.

– Hän [Potter] aloitti vakaasti, [joukkue] pelasi tappiotta muutaman hankalan pelin, Merson kirjoittaa.

Viime viikkoina Chelsealta vaikuttaa kuitenkin loppuneen puhti. Osa avainpelaajista on edelleen pimennossa.

– He olivat hyvin onnekkaita Manchester Unitedia vastaan, toteaa Merson tasapeliin päättyneestä ottelusta, joka pelattiin lokakuun lopulla.

– Arsenal löi heidät toissa päivänä, ja tarkoitan, että ihan kunnolla löivätkin. Tiedän, että lopputulos oli vain 0–1, mutta se ei tehnyt oikeutta [pelitapahtumille].

– Brightonissa (Potterin edellinen seura, toim. huom.) on okei, että sanot hävityn ottelun jälkeen: ”He olivat parempi joukkue.” Ei niin voi tehdä Chelseassa. Fanit eivät salli sitä.

Potter on ollut toimessaan vasta tasan kaksi kuukautta, mutta Chelsean managerin paikka ei historiallisesti katsottuna ole turvallinen. Hiekka valuu tiimalasissa.

– Hänen täytyy saada asiat raiteilleen. Hän ei voi enää ajatella, että ”oho, 30 minuuttia on pelattu, ja minä olen vetänyt vihkoon”. Tällaiset asiat pitää saada oikein jo etukäteen.

– Potterin ongelma on, että hänellä on käytettävissään niin lahjakas porukka, joka on pidettävä tyytyväisenä, mutta hänen on [löydettävä toimivin kokoonpano] nopeasti, Merson päättää.