Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte sanoo, että joukkueen tähtihyökkääjä Harry Kane on ”todella väsynyt”.

Kane, 29, jätti tiistaina harjoitukset kesken ja pelasi keskiviikkona vajaan tunnin, kun Tottenham hävisi liigacupissa Nottingham Forestille 0-2.

Tottenhamin ykköshyökkääjän väsymys on huolestuttava uutinen Englannin maajoukkueelle, joka aloittaa urakkansa Qatarin MM-kisoissa vajaan kahden viikon kuluttua. Kane on pelannut 39 päivän sisällä peräti 12 ottelua.

– Hänen ongelmansa liittyi väsymykseen. Hän on todella, todella väsynyt, kommentoi Conte keskiviikkona Telegraphin mukaan.

– Vedimme eilen kevyet harjoitukset, mutta hän jätti ne yhdessä vaiheessa kesken kerätäkseen energiaa. Mutta hän on kunnossa. Se johtuu vain väsymyksestä, mikä on normaalia, koska Harry on pelannut jokaisessa ottelussa.

– Kun valmentajalla on hänen kaltainen pelaaja käytössään, on vaikea päätös olla peluuttamatta häntä. Odotimme pelipäivän aamuun asti, pystyykö hän aloittamaan vai ei, mutta hän oli tässä tilanteessa ainoa käytettävissä oleva hyökkääjä.

– Kanella oli vaikeaa tänään. Se on todella outoa. Toivottavasti meille ei tule tulevaisuudessa tällaista tilannetta vastaan. Jokainen valmentaja ajattelee samoin.

Englanti pelaa MM-kisoissa samassa lohkossa Iranin, Yhdysvaltojen ja Walesin kanssa. Maajoukkueen kapteenina toimiva Kane on pelannut Englannin paidassa 75 ottelua tehden niissä yhteensä 51 maalia ja syöttäen 14.