Argentiinalaisluotsi Mauricio Pochettino on kiinnostunut Englannin maajoukkueen päävalmentajan pestistä.

Pochettino, 50, on Valioliigan seuraajille tuttu Southamptonin ja Tottenhamin peräsimestä. Viimeksi hän valmensi pelaajaurallaankin edustamaansa Paris Saint-Germainia, josta hän sai kenkää viime kesänä puolentoista vuoden pestin jälkeen.

Englannin nykyisen päävalmentajan Gareth Southgaten sopimus päättyy vasta vuoden 2024 EM-kisojen jälkeen, mutta hänen tulevaisuutensa saattaa olla vaakalaudalla, jos joukkue ei menesty hyvin Qatarin MM-kisoissa.

Pochettino oli Wembleyllä seuraamassa Englannin kenraaliharjoitusta Saksaa vastaan, ja hän matkustaa myös Qatariin katsomaan joitain pelejä. Englanti pelaa samassa alkulohkossa Yhdysvaltojen, Walesin ja Iranin kanssa.

Englannin jalkapalloliiton tekninen johtaja John McDermott tuntee Pochettinon hyvin heidän työskenneltyä yhdessä Tottenhamissa, ja hänellä on paljon sanavaltaa Southgaten seuraajan valinnassa.

Pochettinolta kysyttiin Athleticin haastattelussa, olisiko hän kiinnostunut valmentamaan Englantia.

– Tietysti, suhteeni Englantiin on ollut aina erittäin hyvä. Meillä on erittäin hyvät suhteet akatemioiden kanssa, ja yritämme kehittää nuoria pelaajia maajoukkuetta varten.

– Tunnen oloni niin mukavaksi täällä. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Olen avoin kaikelle.

Telegraphin mukaan Pochettino kieltäytyi Aston Villan päävalmentajan paikasta ennen kuin seura palkkasi Unai Emeryn. Hän on saanut tarjouksia myös muualta Englannista ja muista maista.