Englannin keskikenttäpelaajasta Jude Bellinghamista tuli maanantaina maansa historian toiseksi nuorin maalintekijä miesten MM-tasolla.

Bellingham vastasi, 19, vastasi joukkueensa avausosumasta 6-2-voitossa Irania vastaan Englannin MM-avausottelussa. Ainoastaan Michael Owen (18 vuotta, 190 päivää) on onnistunut Englannin paidassa nuorempana maalinteossa MM-kisoissa.

Osuma Irania vastaan oli samalla Bellinghamin ensimmäinen maali miesten maajoukkueessa. A-maaotteluita hänellä on nyt tilillään 18 kappaletta.

– Minähän sanoin, että säästelin sitä (ensimmäistä) maalia. Todella hyvä peli meiltä. Kuusi maalia MM-ottelussa on todella vaikuttava suoritus mitä tahansa vastustajaa vastaan. Iran aloitti todella hyvin, erittäin vahvasti. Heidät oli vaikea murtaa, emmekä me päässet selkeille maalipaikoille, kommentoi Bellingham BBC:lle.

– Saimme murrettua heitä enemmän maalien myötä, mutta pelin alku oli vaikea. Oli tärkeää, että opimme luomaan maalipaikkoja tuollaisia joukkueita vastaan. Olen suoraan sanottuna vähän pettynyt siihen, että päästimme kaksi maalia.

Bellingham ei aluksi huomannut, että hänen puskunsa suuntautui verkkoa kohti.

– Jos totta puhutaan, niin luulin, että puskin ohi! Siinä meni ikuisuus ennen kuin pallo meni maaliin.

– Sanoin, että haluan tehdä tällä kaudella enemmän maaleja Dortmundille ja Englannille ja olla maalipaikoilla. Luke Shaw antoi loistavan keskityksen ja minä vain nikkasin pallon maalia kohti.