West Hamin keskikenttäpelaaja Declan Rice oli torstaina pr-vuorossa, kun media tenttasi Englannin leiriä ennen sunnuntain Senegal-ottelua. Chelsean jo pikkupoikana taakseen jättänyt 23-vuotias sanoo kunnianhimon kasvavan maajoukkuekomennuksilla, joilla hän tekee yhteistyötä isoja pyttyjä nostelleiden kanssa.

– Todellakin se (pokaalien nälkä) kasvaa. Olen puhunut siitä jo vuosia.

Sanavalintojen merkitys astuu peliin, kun isojen siirtohuhujen saartama pelaaja jatkaa. BBC:n uutisivirrassa otsikko kertoo että ”Rice halua voittaa pokaaleita seuratasolla”. Hysteeristen markkinoiden aikakaudella tämä on helppo tulkita vihjeeksi siirrosta entistä isompaan seuraan. Ricen varsinainen kommentti kuitenkin on muotoiltu hieman toisin.

– Olen jatkuvasti pelannut hyvin seurajoukkueessani. Haluan voittaa pokaaleita seuralleni. Pelaajalla on vain yksi ura, ja sen pääteeksi sitä haluaa katsoa taakseen ja nähdä voittaneensa isoja pelejä.

Ricen omat sanavalinnat ovat jo pitkään olleet huolellisia, eikä 80 miljoonan euron pelaajan kohdalla muuta voi olettaakaan. Kun esimerkiksi Harry Kane jokin aika sitten antoi vastaavanlaisia kommentteja, tulkittiin niiden automaattisesti tarkoittavan pyrkimystä siirtoon. Sen paremmin West Ham kuin Tottenhamkaan eivät ole viime aikoina pytyillä juhlineet.