Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoo tukeneensa täysin laitahyökkääjä Raheem Sterlingin päätöstä matkustaa Qatarin MM-kisoista perheensä tueksi.

Aseistautuneet varkaat murtautuivat Sterlingin, 28, kotiin viime lauantaina. Chelsean hyökkääjä matkusti Englantiin varmistamaan, että hänen perheensä on kunnossa, mutta hän palaa perjantaina maajoukkueen vahvuuteen.

– Hän koki tarpeen olla perheensä tukena, ja se on minulle yksinkertainen päätös – minun on tuettava pelaajaa. Jokaisella yksilöllä on hetkiä, jolloin perheestä tulee kaikista tärkein asia. Olen aina tukemassa sitä, kommentoi Southgate Goalin mukaan.

– Tietenkin haluan parhaat pelaajat käyttööni ja haluan voittaa jalkapallo-otteluita, mutta valmentajana on tunnustettava, että ihmisten elämässä on tiettyjä hetkiä, jotka ovat tärkeämpiä juuri sillä hetkellä.

81 A-maaottelua pelannut Sterling oli kahdessa ensimmäisessä lohkopelissä Englannin avauksessa, mutta Southgaten mukaan Chelsea-tähden paluu aloituskentälliseen ei ole läpihuutojuttu.

– Meidän on arvioitava se. Häneltä on jäänyt paljon harjoituksia väliin ja hänellä on ollut kaksi pitkää lentoa. Se ei ole hyvä valmistautuminen tämän tason peliin, mutta katsotaan, miten hän voi.

Englanti kohtaa lauantaina puolivälierässä Ranskan.