Managerilegenda Arsène Wenger seurasi ensi kertaa Arsenalin ottelua seuran kotistadionilla sen jälkeen kun poistui seurasta kesällä 2018. Ranskalainen ei joutunut ottelun alussa pettymään; isännät pyörittivät peliä näyttävästi.

27. minuutilla kuitenkin West Ham meni johtoon, Saïd Benrahman upotettua rangaistuspotkun sisään. William Saliba hävisi muutamallakin tapaa tilanteen Jarrod Bowenille, ja napautti tätä boksissa riittävästi isoon tuomioon.

Michael Oliver osoitti rankkaripilkkua avausjakson viime hetkillä myös toisessa kenttäpäädyssä, katsottuaan Aaron Creswellin pysäyttäneen laukauksen boksissa kädellään. Videotarkistusten perusteella pallon nähtiin kuitenkin osuneen käden sijasta päähän – tuomio kumottiin.

Arsenal vei avauspuolikasta kaikissa muissa merkeissä vahvalla otteella, mutta ainoan maalin teki West Ham.

Pelin kokonaiskuvaan nähden isännät tulivat tasoihin, kun ottelun ehdottomiin hahmoihin kuuluneen Martin Ødegaardin laukaisuyritys päätyi läpi juosseen Bukayo Sakan jalkaan. Veto vasempaan alakulmaan, 1-1.

Viittä minuuttia myöhemmin Saka iski lujaa maajoukkuekaverinsa Declan Ricen kylkeen, ja vei pallon tältä. Granit Xhakan kautta väline Gabriel Martinellille, etukulmasta voimalla sisään; 2-1.

69. minuutilla maalintekijöiden listaan lisättiin Eddie Nketiah’n nimi. 3-1 -osuma syntyi upean käännöksen jälkeen vasempaan alakulmaan. Ottelun suomenkielisessä selostuksessa nostettiin Nketiah vertailuun seuralegenda Ian Wrightin kanssa. Ei väärin, ajatellen Wrightin omaa Twitter-postausta maalin jälkeen.

Ian Wright

@IanWright0
Eddie Eddie!!!!!

Ødegaard orkestroi hurjalla näkemyksellä ja totaalisella periksinantamattomuudellaan ottelutapahtumia, ja oli todellinen avaintekijä joukkueensa kovan putken jatkumiseen päättyneessä näytöksessä.