Manchester Unitedin pitkäaikainen ykkösvahti David de Gea odottaa, että hänen ja seuran neuvottelut uudesta sopimuksesta päättyvät ”hyvin”.

Espanjan A-maajoukkueessa 45 kertaa esiintynyt de Gea, 32, on edustanut Unitedia kesästä 2011 lähtien ja pelannut seurassa kaikkiaan 510 ottelua.

De Gea on pitänyt Unitedissa maalinsa puhtaana 177 ottelussa, ja hän on enää kolmen nollapelin päässä Peter Schmeichelin seuraennätyksestä.

Manchester Unitedin ja de Gean nykyinen sopimus päättyy ensi kesänä, mutta seuralla on optio jatkaa diiliä 12 kuukaudella. United käytti vuodenvaihteessa neljän muun pelaajan sopimusoptiot, mutta lehtitietojen mukaan manchesterilaisseura yrittää vielä neuvotella de Gean kanssa edullisemmista ehdoista.

De Gea on 425 000 euron viikkopalkallaan Manchester Unitedin parhaiten tienaava pelaaja, mutta hänen palkkansa pieneni täksi kaudeksi 25 prosentilla, koska joukkue ei selviytynyt Mestarien liigaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

De Gea helmikuussa 2012. Kuva: Getty Images

Viime kesänä de Gea antoi ymmärtää, että hän haluaisi päättää uransa Manchester Unitedissa. Tuoreessa Manchester Evening Newsin haastattelussa hän on yhä samaa mieltä.

– Olen todella rauhallinen [sopimusneuvottelujen suhteen]. Olen vain keskittynyt harjoitteluun ja siihen, että pelaan mahdollisimman hyvin, mutta ne (neuvottelut) päättyvät varmasti hyvin.

Espanjalaistorjujalta kysyttiin, uskooko hän lopettavansa uransa Old Traffordilla.

– Toivon niin. Olen sanonut, että tämä on minun seurani. Olen ollut täällä monta, monta vuotta, ja minulle on suuria kunnia olla täällä. Olen todella onnellinen täällä.

Brittimediassa on uutisoitu tällä viikolla, että Manchester United on kiinnostunut hankkimaan Crystal Palacen maalivahdin Jack Butlandin uudeksi kirittäjäksi de Gealle. Newcastlesta kesällä lainattu Martin Dúbravka palasi tällä viikolla emoseuraansa pelattuaan Unitedissa vain kaksi liigacupin ottelua.

Lisäksi uutisoimme viime syksynä Athleticin tietojen pohjalta, että United on tarkkaillut Porton Diogo Costaa, 23, ja Athletic Bilbaon Unai Simonia, 25, koska manchesterilaisten manageri Erik ten Hag ei ole ollut täysin vakuuttunut siitä, sopiiko de Gea hänen systeemiinsä.

De Gea on pitänyt tällä kaudella Valioliigassa kahdeksan nollapeliä, toiseksi eniten Newcastlen Nick Popen jälkeen, mutta hän on saanut vuosien saatossa usein kritiikkiä jalalla pelaamisestaan.