Wolverhamptonin päävalmentaja Julen Lopetegui sanoo, että seura vaatii Englannin jalkapalloliitolta (FA) selitystä siitä, mitkä asiat johtivat Totin maalin hylkäämiseen viime lauantaina FA Cupin ottelussa Liverpoolia vastaan.

Totin viime minuuteilla iskemä maali hylättiin, koska Matheus Nunes oli liputettu paitsioon kulmapotkutilanteen yhteydessä.

Videotuomarilla ei ollut käytettävissä yhtään kamerakulmaa, jolla olisi pystynyt antamaan todisteita päätöksen kumoamiseksi.

Maalin hylkäyksen myötä ottelu päättyi 2-2-tasapeliin ja joukkueet kohtaavat uusintaottelussa ensi viikon tiistaina selvittääkseen, kumpi etenee FA Cupin neljännelle kierrokselle.

– On selvää, että jotain on tapahtunut. Tietenkin olen nähnyt kuvat internetissä. Minulla on mielipiteeni, olemme lähettäneet kommenttimme ja odotamme selitystä, kommentoi Lopetegui BBC:n mukaan.

Myös Wolvesin kannattajayhdistys on julkaissut tiedotteen, jossa se vaatii selitystä ja anteeksipyyntöä joko FA:lta tai ammattilaistuomarien kattojärjestöltä (PGMOL).

– FA Cupin ottelu Anfieldilla ratkesi käytännössä avustavan tuomarin virheeseen ja VAR-teknologian epäonnistumiseen. Miten tämä voi tapahtua stadionilla, jossa pelataan säännöllisesti Mestarien liigan otteluita ja jossa on ammattimaisesti koulutettuja tuomareita?

– Odotamme FA:lta tai PGMOL:lta lausuntoa, jossa selitetään tarkalleen, mitä tapahtui, mutta myös pyydetään anteeksi Wolvesin vieraskannattajilta.

– Stadionilla olleet saivat käsityksen siitä, mitä tapahtui vain lähettämällä viestejä perheelle ja ystäville, jotka katsoivat peliä televisiosta. Tämä ei ole vain väärin, vaan se myös heikentää pelin uskottavuutta.