Elettiin elokuun puoliväliä, kun Brentford löi Manchester Unitedin 4–0 valioliigakauden toisella kierroksella. United putosi tuloksen myötä sarjataulukon viimeiselle sijalle. Nyt eletään tammikuun puoliväliä, ja United on hyvissä asemissa neljäntenä, ottelun Newcastlea vähemmän pelanneena.

Brentford-tappion jälkeen Unitedin joukkue laitettiin harjoittelemaan juoksemista 13,8 kilometrin lenkille. Juuri sen verran enemmän Brentfordin pelaajat olivat juosseet edellisessä ottelussa.

– Kun kaikki käsittivät, millainen juoksu [meitä odottaisi], olimme, että ”vau, miksi meidän pitää tehdä näin?” Ja yhtäkkiä, [kun] katsoin taaksepäin, näin, että managerimme [Erik ten Hag] juoksee kanssamme, Bruno Fernandes sanoi perjantaina julkaistussa Manchester Evening Newsin haastattelussa.

– En tiedä tarkkaan, mikä matkan pituus oli mutta se oli paljon.

Fernandes korosti, että kyse oli ollut rangaistuksesta. Pelaajilla olisi ollut normaalin ohjelman mukaisesti lepopäivä.

Kentällä ei ollut hauskaa olla Brentfordia vastaan. (Kuva: Getty Images)

– Tietenkin se [Ten Hagin osallistuminen harjoitukseen] sai meidät tuntemaan, että hän tiesi olevansa [osasyy] huonoon tulokseen.

– Muutos ei tapahtunut sinä päivänä, kun tulimme juoksemaan. Se oli tietysti valmentajalta merkki siitä, että pelaajien pitäisi ymmärtää: ”Tämä on se tapa, jolla haluan [teidän suorittavan]!”

Kurssi kääntyi, kun United voitti Liverpoolin kotonaan kaksi päivää myöhemmin. Sitä oli edeltänyt harjoittelemisen intensiteetin kasvu ja mielikuvien muuttaminen positiivisemmiksi.

– [T]ulimme harjoittelemaan [pitkää lenkkiä seuranneena päivänä] ja huomasin, kuinka jännittyneitä kaikki olivat, kuinka vihaisia. Sen tunsi, että kaikki halusivat antaa vastauksensa seuraavassa pelissä, olkoonkin että se käytiin Liverpoolia vastaan.

Manchester United saa lauantaina aikaisin iltapäivällä vastaansa Manchester Cityn.