Bruno Fernandes on vaikuttunut Erik ten Hagin tuomasta kurista Manchester Unitediin. Hollantilaismanageri on ensimmäisellä kaudellaan määrännyt talossa saapumisestaan lähtien.

Fernandesilla oli ten Hagin kesäpestin varmistuttua epäilyksiä, kuinka tiukka entinen Ajax-luotsi olisi pelaajilleen. Ne kysymykset karisivat hyvinkin nopeasti.

– Kun hän saapui hän teki heti kierroksen ja meillä oli harjoituksissa vaatimuksia. Joko sinä teit mitä käskettiin tai olit ulkona, Fernandes kertoi Rio Ferdinandin Between The Lines -ohjelmassa.

– Jokainen epäili ensin toteuttaako hän uhkauksensa. Jos kyseessä on iso pelaaja, vetääkö hän pelaajan sivuun? Hän teki sen monta kertaa. Hän teki sen Cristianon, Jadonin ja Marcusin kanssa.

Ten Hagilla oli ensimmäinen puolen vuotensa aikana Old Traffordilla merkittäviä ongelmia selvitettävänään. Hollantilainen jätti Cristiano Ronaldon avausviikoilla säännöllisesti pois avauskokoonpanosta ja pudotti portugalilaistähden kokonaan miehistöstään hyökkääjän kieltäydyttyä tulemaan kentälle lokakuussa Tottenhamia vastaan.

Lopulta Ronaldon sopimus purettiin portugalilaisen Piers Morganille marraskuussa antaman negatiivisen haastattelun jälkeen.

Ten Hag puolestaan siirsi Jadon Sanchon sivuun edustusjoukkueesta, laiturin fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin vuoksi. Englantilainen on nyt palannut ryhmään.

Fernandes yllättyi erityisesti Unitedin ykköspelaaja Marcus Rashfordin saamasta kohtelusta. Ten Hag pudotti tähtihyökkääjän ennen joulukuun Wolverhampton-ottelua avauksesta, koska pelaaja nukkui joukkuetapaamisen ohi.

Fernandesin mielestä ten Hagin olisi ollut helppoa katsoa Rashfordin pieni virhe läpi sormien. Portugalilainen uskoo joukkuetoverinsa ymmärtäneen syyn rangaistukselle.

– Marcus oli Wolves-ottelussa ehkä parhaassa kunnossa. Hän teki väärin ja manageri veti hänet pois. Ajattelin ensin, että hän (Rashford) on meidän päätekijämme ja me tarvitsemme häntä.

– Mutta sitten istuin alas David De Gean kanssa ja ajattelimme yhdessä, että sen täytyy mennä näin. Jos se ei menisi, nuoremmat saattaisivat ajatella ettei se koskisi silloin heitäkään.

– Hän vaati Rashylta johdonmukaisuutta jokaisella osa-alueella. Ei vain otteluissa maaleillla ja esityksilläsi, vaan myös kentän ulkopuolella.

– Marcus oli nälkäinen ja hän halusi pelata, koska ei ollut tehnyt mitään väärää. Hän lopulta hyväksyi sen, tuli sisään, teki maalin ja me voitimme. Loppujen lopuksi hän nauroi asialle yhdessä valmentajan kanssa.

United kohtaa tänään Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa kotonaan Barcelonaan. Seura on edelleen mukana jokaisessa neljässä kilpailussa.

LUE MYÖS!