Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford on ollut yksi joukkueen johtotähdistä tällä kaudella.

Rashford, 25, on ollut hurjassa maalivireessä etenkin Qatarin MM-kisojen päätyttyä. Hänellä on kaikki kilpailut huomioiden kasassa jo 24 osumaa kuluvalla sesongilla. Viime kaudella Cristiano Ronaldo voitti samalla määrällä Unitedin sisäisen maalipörssin.

Tuoreessa Guardianin haastattelussa Rashford kertoo, että hänen uransa on lähtenyt uuteen nousuun hänen viimein selätettyä vaikean olkapäävammansa, joka operoitiin toissa vuoden EM-kisojen jälkeen.

Hän pelasi kauden 2020-21 ja EM-kisat loppuun kipujen kanssa ja oli viime kauden alussa monta viikkoa sivussa leikkauksen jälkeen.

– En usko, että kukaan seuran ulkopuolinen ihminen tietää, kuinka pitkään ne ongelmat vaivasivat minua. Se ei ollut vain yhden kauden ajan.

– Oli ajanjakso, jonka aikana jokainen päivä oli vaikea ja minun oli tehtävä uhrauksia. Olen aina ollut pelaaja, joka viettää kentällä mahdollisimman paljon aikaa. Siellä olen onnellinen.

Rashford korosti myös, että hän voi nykyään henkisesti paljon paremmin.

– Nykyään olen maalintekopaikoilla. Olen tehnyt sen eteen töitä, ja minusta tuntuu, että olisin voinut viime vuosina tehdä 10-15 maalia enemmän jopa niillä kausilla, jotka menivät ihan hyvin.

– Jalkapallo on luultavasti 95-prosenttisesti kiinni mentaliteetista. Se antaa perustan suoriutumiselle. On paljon lahjakkaita pelaajia – siksi he pelaavat huipputasolla. Mutta se, mikä erottaa heidät toisistaan, on mentaliteetti. Olen ollut molemmilla puolilla. Ymmärrän sen vahvuuden ja arvon.

– Keskityn paljon enemmän siihen, että pidän itseni oikeassa mielentilassa. Sitä tarvitaan pelien ja pokaalien voittamiseen.