Declan Ricen tulevaisuudesta on puhuttu pitkään.

West Hamin kapteeni lukeutuu joukkueensa ehdottomiin avainpelaajiin ja on seuran urheilullisen projektin keulakuva. Lontoolaisseura haluaa siten luonnollisesti pitää kiinni ykköstähdestään, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty – ja tällä hetkellä se näyttää miltei mahdottomalta.

Ricen on kerrottu haluavan vaihtaa maisemaa kuluvan kauden jälkeen.

West Hamin kausi on mennyt täysin penkin alle ja seura taistelee Valioliigassa putoamista vastaan. Rice kokee, ettei West Hamin projekti ole edennyt tarpeeksi. The Guardianin mukaan Rice ei ole suinkaan vakuuttunut siitä, että West Ham kehittyisi seurana ja haluaa sen vuoksi siirtyä muualle.

24-vuotias Rice on tiettävästi halukas siirtymään Arsenalin riveihin.

Arsenal-luotsi Mikel Arteta haluaa Ricen joukkueeseensa ja Rice kokee Arsenalin olevan hänelle paras mahdollinen paikka kehittyä pelaajana. West Ham ei kuitenkaan luovu tähdestään halvalla. West Hamin kerrotaan vaativan Ricestä ainakin yli sadan miljoonan euron siirtosummaa.